Koledzy poszukuję kogoś z okolic Piły lu woj WLKP kto dosyć zna się na ty specyficznym silniku. Jestem po wymianie sond i świec i przewodów tylko na oryginały tak jak fabryka zaleca a silnik jak się rozgrzeje dalej kiepsko Pali. Pozostały mi się tylko czujniki a nie chciał bym w ciemno kupować. Dobra by była jakaś łopatologiczna porada wskazanie palcem lub rozmowa w cztery oczy nie jestem dobry w mechanice więc nie chcę cudować a Z mechanikopodomnymi osobnikami w stacjach obsługi wiadomo jak jest może i wiedzą co za usterka a i tak będą robić tak żeby jak najwięcej kasy u nich zostawić.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-09-06, 20:00 ]
Osobiście jestem z okolic Piły w WLKP i mogę nawet podjechać zadzwonić do kogoś kto by chciał pomóc
[80B4 2.6 ABC] Okolice Piły lub WLKP kto się zna na tym V6
Witam;
ja również posiadam ABC i miałem podobne problemy które sam pokonałem;
-podaj troszkę więcej szczegółów co robiłeś przy silniku oraz czy posiadasz lpg;
-czy podczas rozruchu na ciepłym otwierasz mu przepustnice i co w tedy się dzieje?
-co się dzieje jak nie otwierasz przepustnicy ( próbuje zaskoczyć czy po prostu nie raguje przez dłuższą chwilę???)
-jakie ma obroty zaraz po odpaleniu?;
odpisz jak możesz na te pytania i dodaj co sobie przypomnisz to coś może poradzimy?
-podaj troszkę więcej szczegółów co robiłeś przy silniku oraz czy posiadasz lpg;
-czy podczas rozruchu na ciepłym otwierasz mu przepustnice i co w tedy się dzieje?
-co się dzieje jak nie otwierasz przepustnicy ( próbuje zaskoczyć czy po prostu nie raguje przez dłuższą chwilę???)
odpisz jak możesz na te pytania i dodaj co sobie przypomnisz to coś może poradzimy?
Witam dzięki kolego za zainteresowanie.bulbasek pisze:Witam;
Musze się pochwalić że rozwiązałem problem. Walnięty regulator ciśnienia paliwa. Po wymianie wszystko gra
Pozdrawiam