[Audi 8B coupe- na nowym zawiasie SPRZEDAM 507-203-208
[Audi 8B coupe- na nowym zawiasie SPRZEDAM 507-203-208
Cześć wszystkim,
jakoś w końcu się zebrałem i chciałbym przedstawić moją ukochaną coupete.
Rocznik: marzec 1993
W kraju od 2007r
Silnik: 2.0 ABK 115km
Przebeig: 180 tys km
Wyposażenie:
wspomaganie kierownicy
abs
elektryczne szyby
elektryczne lusterka
dodatkowe zegary: wskaźniki ładowania, aku, temp
halogeny przód
zderzak Kameia
W planach
nakładka na próg wewnętrzna z napisem Coupe, dzięki Maszu √
felgi 16 cali alu oponki 205/50/16 lato Bridże (zrobione, założone)√
nową klapę gdyż tą jakiś burak obciął, (zrobione, założone)√
lampy przód soczewka (brak €-monet)
no i Gleba... - 40 / - 40
porobione:
0)wyciągnęłem cały środek, fotele, podłogę i wszystko do prania √
1)kompletny rozrząd √
2)kompletne zawieszenie przód √kompletne tył √
3)wymiana klocków przód BOSHa (nigdy więcej tej firmy do samochodu) √
4)generalny remont silnika √
5)sonda lambda (ori) √
6)założone ringii na zegary √
7)zrobiłem podświetlenie panela sterującego lusterek i szyb √
8)podgrzewane lusterka √
03/04 2011 - malowanie auta (maska, zderzak, drzwi, klapa, zderzak tył)
12.05.2011 - regeneracja zacisków tylnich, chodzą na paluszek
14.06.2011 - w akcie desperacji tel do Luk448 i założenie zielonych klocków "EBC green stuff", oj polecam:) nowa jakość hamowania
19.07.2011 - Regeneracja rozrusznika
18.08.2011 - Wymiana palca i kopułki (auto zaczyna jeszcze lepiej leździć)
26.08.2011 - Naprawa instalacji anteny radiowej
01.09.2011 - Wymiana materiału podsufitki (kolor beżowy) + zmiana obić profili słupków
Prace idą wolno bo moja pierwsza miłość zaczęła być zazdrosna o Audicę i fundusze musiałem obciąć...
Po woskowaniu i spotkaniu z kolegą z audi sport wrzucam kilka fotek, które już dawno obiecalem. Tylko wstyd że środka nie ogarnąłem tak jak powinienem.
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[/center]
Proszę o szczere opinie i sugestie na temat wyglądu samochodu, jest kilka planów ale wiadomo jedyna rzecz która ogranicza to kasa. Wlepki z tyłu na lewej stronie dupki są oraz emblemat grupy mazowieckiej Listwa na próg produkcji Maszu, gratki <ok>
Podsufitka nowa, znaczy sam robiłem z moją drugą połówką, podoba się, zastanawiam sie czy daszki niebyły by lepsze od audi cabrio bo to z tego co pamiętam wiekszość była czarna.
jakoś w końcu się zebrałem i chciałbym przedstawić moją ukochaną coupete.
Rocznik: marzec 1993
W kraju od 2007r
Silnik: 2.0 ABK 115km
Przebeig: 180 tys km
Wyposażenie:
wspomaganie kierownicy
abs
elektryczne szyby
elektryczne lusterka
dodatkowe zegary: wskaźniki ładowania, aku, temp
halogeny przód
zderzak Kameia
W planach
nakładka na próg wewnętrzna z napisem Coupe, dzięki Maszu √
felgi 16 cali alu oponki 205/50/16 lato Bridże (zrobione, założone)√
nową klapę gdyż tą jakiś burak obciął, (zrobione, założone)√
lampy przód soczewka (brak €-monet)
no i Gleba... - 40 / - 40
porobione:
0)wyciągnęłem cały środek, fotele, podłogę i wszystko do prania √
1)kompletny rozrząd √
2)kompletne zawieszenie przód √kompletne tył √
3)wymiana klocków przód BOSHa (nigdy więcej tej firmy do samochodu) √
4)generalny remont silnika √
5)sonda lambda (ori) √
6)założone ringii na zegary √
7)zrobiłem podświetlenie panela sterującego lusterek i szyb √
8)podgrzewane lusterka √
03/04 2011 - malowanie auta (maska, zderzak, drzwi, klapa, zderzak tył)
12.05.2011 - regeneracja zacisków tylnich, chodzą na paluszek
14.06.2011 - w akcie desperacji tel do Luk448 i założenie zielonych klocków "EBC green stuff", oj polecam:) nowa jakość hamowania
19.07.2011 - Regeneracja rozrusznika
18.08.2011 - Wymiana palca i kopułki (auto zaczyna jeszcze lepiej leździć)
26.08.2011 - Naprawa instalacji anteny radiowej
01.09.2011 - Wymiana materiału podsufitki (kolor beżowy) + zmiana obić profili słupków
Prace idą wolno bo moja pierwsza miłość zaczęła być zazdrosna o Audicę i fundusze musiałem obciąć...
Po woskowaniu i spotkaniu z kolegą z audi sport wrzucam kilka fotek, które już dawno obiecalem. Tylko wstyd że środka nie ogarnąłem tak jak powinienem.
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[/center]
Proszę o szczere opinie i sugestie na temat wyglądu samochodu, jest kilka planów ale wiadomo jedyna rzecz która ogranicza to kasa. Wlepki z tyłu na lewej stronie dupki są oraz emblemat grupy mazowieckiej Listwa na próg produkcji Maszu, gratki <ok>
Podsufitka nowa, znaczy sam robiłem z moją drugą połówką, podoba się, zastanawiam sie czy daszki niebyły by lepsze od audi cabrio bo to z tego co pamiętam wiekszość była czarna.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2014, 10:05 przez kwiatu88, łącznie zmieniany 17 razy.
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Taka sama jak moja Kamei robi swoje ale faktycznie masz tylko przedni zderzak od tej wersji. Jaką masz tapicerkę? tedy będzie wiadomo czy ktoś dołożył tylko zderzak na przód czy stracił tylny ;-P Może tez masz colour edition. Jak możesz to pokaż dokładniej ta tylną klapę bo jestem ciekawy jak wygląda obcięta choć pewnie jak kaleka.
Powodzenia w modach i bezawaryjności pozdro!
Powodzenia w modach i bezawaryjności pozdro!
Właśnie i to było chyba wtedy na otwartym parkingu i naprzeciwko nas spocik mieli hondziarze. Jesli dobrze pamiętam tam coś było dłubane z tylnym spojlerem, ale mogę się mylić. Tak jak mówi Kacper wpadaj w tą niedziele na spocik.kwiatu88 pisze:słuchaj nie wiem dokłądnie Luk448 mowil mi co to jest i mowil ze jest to rzadko spotykane i zebym dmuchał na niego bo drogi. Ja raz byłem na spocie na forcie ale jakos malo bylo osób:/ ale bardzo chetnie wpadne bo slyszalem ze wieksza aktywnosc ostatnio notowana
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Z tego co ja wiem to Kamei było robione do zderzaków z B3. To co jest u ciebie to jest dokładka Zender powinieneś mieć to wytłoczone po prawej stronie z przodu. Mam taką samą u siebie <ok>
Jeśli idzie o samego audika to nie napisze nic nowego: ziemia , koło i będzie gitara <ok>
Jeśli idzie o samego audika to nie napisze nic nowego: ziemia , koło i będzie gitara <ok>
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2010, 19:34 przez GSF, łącznie zmieniany 1 raz.
Ładniutka coupeja w fajnym kolorze z niezłym wypasem <ok> Powodzenia w realizacji planów. Dodaj trochę więcej <aparat>
Życzę bezproblemowego użytkowania
Pozdro
Życzę bezproblemowego użytkowania
wiem coś o tym i klocki tylko RH lub TRW innych nie mam zamiaru testować :mrgreen:kwiatu88 pisze:wymiana klocków przód BOSCH (nigdy więcej tej firmy do samochodu)
Pozdro
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tak, Ty masz zendera ale w qpie jest kamei, przyjrzyj się to zobaczysz że inaczej ta dokładka wygląda, możesz zajrzeć do mnie jak byś na tych fotach nie dostrzegł różnicyGSF pisze:Z tego co ja wiem to Kamei było robione do zderzaków z B3. To co jest u ciebie to jest dokładka Zender powinieneś mieć to wytłoczone po prawej stronie z przodu. Mam taką samą u siebie <ok>
\
Na tych mini fotkach które kolega wrzucił w pierwszym poscie wygląda jak ZenderKelis.Zx145 pisze:Tak, Ty masz zendera ale w qpie jest kamei, przyjrzyj się to zobaczysz że inaczej ta dokładka wygląda, możesz zajrzeć do mnie jak byś na tych fotach nie dostrzegł różnicyGSF pisze:Z tego co ja wiem to Kamei było robione do zderzaków z B3. To co jest u ciebie to jest dokładka Zender powinieneś mieć to wytłoczone po prawej stronie z przodu. Mam taką samą u siebie <ok>
\
Dół tych dokładek jest prawie taki sam, jednak w twoim temacie na większych fotkach widać różnice <ok>