[80 b4 cabrio 1,9tdi 1Z/AHU] Błąd auto checka nr.41
[80 b4 cabrio 1,9tdi 1Z/AHU] Błąd auto checka nr.41
Witam.Od kilku dni na moim wyświetlaczu AC pojawiła się liczba 41.Po dłuższej jeździe,wyskakuje ''OK'' i wszystko wraca do normy.Lecz gdy tylko się zatrzymam,AC wariuje.Bez przerwy robi mi test wszystkich podzespołów(olej,płyn do spryskiwaczy itp).Po ruszeniu wyświetlacz gaśnie i już jest dobrze do momentu kiedy się nie zatrzymam.Po zgaszeniu zapłonu i jego ponownym włączeniu ponownie wyświetla się 41.Zauważyłem ze problem nasila się przy dużej wilgotności powietrza,najczęściej z samego rana.w zeszłym roku na jesieni miałem ten sam problem,lato i wiosna była ok.Co może być przyczyną takiego zachowania się Ac?
PS.po kliknięciu na fotkę jest lepsza jakość
PS.po kliknięciu na fotkę jest lepsza jakość
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
To się wyświetla gdy włączy się zapłon trzymając wciśnięte pokrętło od zmiany jasności, które wciśnięte podczas jazdy służy do ustawiania informacji o przekroczeniu prędkości z którą jedzie się w momencie wciśnięcia tego pokrętła.
4 to liczba cylindrów a 1 to kodowanie wyświetlania informacji o przekroczeniu prędkości i o usterce świateł hamulcowych (EU, USA/GB).
4 to liczba cylindrów a 1 to kodowanie wyświetlania informacji o przekroczeniu prędkości i o usterce świateł hamulcowych (EU, USA/GB).
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
tylu tu fachowcow wg mnie to zwarty masz ten przycisk na plytce AC, , mozesz sprobowac wymontowac modul AC i sprawdzic czy te pokretlo od regulacji podswietlenia nie jest za bardzo wcisniete, , a jak nie to moze byc ten gumowy przycisk z napylonym weglem zwarty lub porwana ta guma zwiera, innej przyczyny tu niema
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
kierownice zdjac, jezeli poduszka jest w kierownicy to odlaczyc akumulator, w przeciwnym razie wyskoczy bad poduszki, wyciagnac licznik, a sam modul jest przykrecony 4 srobki, a dalej sam modul rozkrecic, a znimi to juz roznie bo juz widzialem 3 rodzaje do b4 , kazdy wewnatrz i zewnatrz sie roznil, ale sam ten przycisk jest we wszystkich taki sam , dalej to juz prosta robota