lowslow89 Audi 80 B4 Avant 2015 powrót
lowslow89 Audi 80 B4 Avant 2015 powrót
Witajcie. Chce wam przedstawić auto które od dawna mi chodziło po głowie. Poprzednie auto Passat to dobra fura ale tylko po mieście, gleba na trasie nie do ogarnięcia. Tak sie złożylo ze od tego kumpla co kupiłem paska, kupił sobie tego avanta, spodobał mi się bardzo, wiec się z nim zamieniłem. Co do auta:
Na wyposarzeniu:
abs
klima
el. lusterka
4x el. szyby
central
welur
i jedno lusterko w kolorze :mrgreen:
Jest przy nim troszkę do zrobienia ale to jak w każdym, ciesze się z tego ze chciałem takie auto i udało mi się takie nabyć. Oto pierwsze zdjęcia.
Zapraszam do oceny, jak i do podpowiedzi co można zrobić, jak zmodzić.
07.09.2010r.
13.09.2010r
Doszedłem do wniosku że nic nie zmądrzałem... w niedzielę z nudów przyciemniłem cztery kierunki i lampy przednie..co prawda odbłyśniki nie są pierwszej młodości, ale na razie muszą wystarczyć, efekt dość zadowalający, ale chodzi mi jeszcze po głowie grill bez znaczka..
A no i furka już na nowych blachach...
04.10.2010r.
siemano.. to jest wosk sesja, prosze oceniac wyglad jak i do tychczasowe zmiany..
siemanko, czas troszkę uaktualnić temat. przez cały czas modziłem głównie mechanicznie, wymieniłem: olej, wszystkie filtry, kpl. rozrząd, gumy na stabilizatorze, łączniki stabilizatora, no i 4nowe tarcze w raz z nowymi klockami, po drodze było jeszcze kilka innych rzeczy mniej ważnych
23.12.2010r.
nastepne graty do zamontowania, juz wygrawerowane:D
30.12.2010r.
oba audiki naznaczone
w miedzy czsie......
a tak wygląda furka po malowaniu 4 elementów i polerowaniu. plus grill FK:D
23.01.2011r.
26.02.2011r.
kilka zdjęć z autkiem...
27.02.2011r.
ładna pogode trzeba było wykożystać na kilka fotek
21.03.2011r.
halogeny i kierunki
małe VT
Teraz możecie popatrzeć na lampy od A90 zespolone, które z tego co pytałem, nie miały prawa tam podejść. trochę rzeźby i podeszły. bardzo jestem zadowolony z efektu. trochę brak tylko bardziej listewki spasować, bo na razie zrobiłem prowizoryczne ich mocowanie.
no i blenda
kupując avanta, kupywałem go jako 90KM a po hamowaniu ku mojej uciesze okazało się że ma 112KM i 233Nm cały dzień z wielkim bananem na twarzy chodzę :mrgreen:
a zamiast czarnej blendy bedzie USA
11.04.2011r.
a tu po hamowaniu, obecnie tak sie auto prezenci
16.04.2011r.
ze tamte boczki mi sie nie podobaly wcale to zrobilismy wraz z moja kobieta cos takiego, i przyznam ze nawet niezle i o wiele lepiej dla mnie to wyglada
zgrabniejsza "dupka"
audi po wymianie amorków, przyciemnione lampy, halogeny, skrócony drążęk zmiany biegów +5KM :mrgreen:
[/URL[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=9b6a0c1c13c32701]
naznaczenie avanta klubową wlepą
po mimo mojej nieobecnosci w kraju, avant ma nowy froncik
pomalowana na nowo maska, plus zderzak od coupe <radocha>
mała aktualizacja
wcześniejsze foto z audi 80 S2 stylizowane na RS2
odświeżone koło, kilka wlep, kolorowe foto:
tak się rozglądałem aż wybrałem, nowe koło na koniec sezonu 17'
zaczyna być zimowo, foto niestety ''kapciem''
czas na ogumienie zimowe, doszlu soczewki, i gril a'la rs
17.01.2013r zima modom nie straszna
- dołożone spryski
- lustra , listwa tylnia w kolor
- ori dodatkowe wskażniki
- podświetlenie na nogi (czerwony)
- znaczek w grilu projekt by eSPe wykonianie moje z amelinium na grawerce
-26.02.13r doszla lotka na klape w kolorze, plus kilka miejszych elementow.
setup letni, aczkolwiek w najblizszym czasie szykuja sie nastepne zmiany wizualne
aktualizacja avantórnika
dawno mnie tu nie bylo, tak w skrucie, wymiana sprzegla w adiku czesci plyny itp
z wazniejszych modow
wpadl:
gwint Ta-tachniks,
zderzaki od S2,
zaciski tylnie od passata b5,
no i bassik w innej postaci
plus kilka innych wlep detali
Zakończenie sezonu 2014
avanta mojego juz znacie mniej lub bardziej, poznajcie reszte paczki
rok 2015 kilka fotek ze zlotów..... mówiłem że odratuje
Na wyposarzeniu:
abs
klima
el. lusterka
4x el. szyby
central
welur
i jedno lusterko w kolorze :mrgreen:
Jest przy nim troszkę do zrobienia ale to jak w każdym, ciesze się z tego ze chciałem takie auto i udało mi się takie nabyć. Oto pierwsze zdjęcia.
Zapraszam do oceny, jak i do podpowiedzi co można zrobić, jak zmodzić.
07.09.2010r.
13.09.2010r
Doszedłem do wniosku że nic nie zmądrzałem... w niedzielę z nudów przyciemniłem cztery kierunki i lampy przednie..co prawda odbłyśniki nie są pierwszej młodości, ale na razie muszą wystarczyć, efekt dość zadowalający, ale chodzi mi jeszcze po głowie grill bez znaczka..
A no i furka już na nowych blachach...
04.10.2010r.
siemano.. to jest wosk sesja, prosze oceniac wyglad jak i do tychczasowe zmiany..
siemanko, czas troszkę uaktualnić temat. przez cały czas modziłem głównie mechanicznie, wymieniłem: olej, wszystkie filtry, kpl. rozrząd, gumy na stabilizatorze, łączniki stabilizatora, no i 4nowe tarcze w raz z nowymi klockami, po drodze było jeszcze kilka innych rzeczy mniej ważnych
23.12.2010r.
nastepne graty do zamontowania, juz wygrawerowane:D
30.12.2010r.
oba audiki naznaczone
w miedzy czsie......
a tak wygląda furka po malowaniu 4 elementów i polerowaniu. plus grill FK:D
23.01.2011r.
26.02.2011r.
kilka zdjęć z autkiem...
27.02.2011r.
ładna pogode trzeba było wykożystać na kilka fotek
21.03.2011r.
halogeny i kierunki
małe VT
Teraz możecie popatrzeć na lampy od A90 zespolone, które z tego co pytałem, nie miały prawa tam podejść. trochę rzeźby i podeszły. bardzo jestem zadowolony z efektu. trochę brak tylko bardziej listewki spasować, bo na razie zrobiłem prowizoryczne ich mocowanie.
no i blenda
kupując avanta, kupywałem go jako 90KM a po hamowaniu ku mojej uciesze okazało się że ma 112KM i 233Nm cały dzień z wielkim bananem na twarzy chodzę :mrgreen:
a zamiast czarnej blendy bedzie USA
11.04.2011r.
a tu po hamowaniu, obecnie tak sie auto prezenci
16.04.2011r.
ze tamte boczki mi sie nie podobaly wcale to zrobilismy wraz z moja kobieta cos takiego, i przyznam ze nawet niezle i o wiele lepiej dla mnie to wyglada
zgrabniejsza "dupka"
audi po wymianie amorków, przyciemnione lampy, halogeny, skrócony drążęk zmiany biegów +5KM :mrgreen:
[/URL[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=9b6a0c1c13c32701]
naznaczenie avanta klubową wlepą
po mimo mojej nieobecnosci w kraju, avant ma nowy froncik
pomalowana na nowo maska, plus zderzak od coupe <radocha>
mała aktualizacja
wcześniejsze foto z audi 80 S2 stylizowane na RS2
odświeżone koło, kilka wlep, kolorowe foto:
tak się rozglądałem aż wybrałem, nowe koło na koniec sezonu 17'
zaczyna być zimowo, foto niestety ''kapciem''
czas na ogumienie zimowe, doszlu soczewki, i gril a'la rs
17.01.2013r zima modom nie straszna
- dołożone spryski
- lustra , listwa tylnia w kolor
- ori dodatkowe wskażniki
- podświetlenie na nogi (czerwony)
- znaczek w grilu projekt by eSPe wykonianie moje z amelinium na grawerce
-26.02.13r doszla lotka na klape w kolorze, plus kilka miejszych elementow.
setup letni, aczkolwiek w najblizszym czasie szykuja sie nastepne zmiany wizualne
aktualizacja avantórnika
dawno mnie tu nie bylo, tak w skrucie, wymiana sprzegla w adiku czesci plyny itp
z wazniejszych modow
wpadl:
gwint Ta-tachniks,
zderzaki od S2,
zaciski tylnie od passata b5,
no i bassik w innej postaci
plus kilka innych wlep detali
Zakończenie sezonu 2014
avanta mojego juz znacie mniej lub bardziej, poznajcie reszte paczki
rok 2015 kilka fotek ze zlotów..... mówiłem że odratuje
Ostatnio zmieniony 26 cze 2015, 08:46 przez lowslow89, łącznie zmieniany 50 razy.
Ładny avancik, niezły wypas, silniczek dynamiczny i oszczędny <ok> Kolorek ładniutki i jeszcze do tego buda na którą sam choruje, jednak nie było mi dane kupić avanta Tobie się udało więc gratki sie należą. Tak jak powiedziałeś auto wymaga ogarnięcia po poprzednich właścicielach, ale jak każde; zawsze znajdzie sie coś do zrobienia. Jednak z Twoją pasją i uporem maniaka ze wszytkim sobie poradzisz bez wiekszych trudności :mrgreen:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: