[B4 2.0 benzyna ABT] Przecięty kabel zapłonowy - zagadka
[B4 2.0 benzyna ABT] Przecięty kabel zapłonowy - zagadka
Witam, Ostatnio miałem dosyć zagadkową przygodę. Nie mogąc odpalić rano auta, wezwałem mechanika, który po otworzeniu maski powiedział: "Panie, ktoś tu zrobił kawał". Okazało się, że kabel zapłonowy wychodzący z cewki do świecy był przecięty na pół. Do tej pory nie mogę wyjaśnić sobie w jaki sposób to się stało. Podejrzewam, że ktoś to zrobił celowo. Tylko po co? Żeby otworzyć maskę trzeba dostać się do środka auta. Rano auto było zamknięte, zamki całe. Macie jakieś propozycje? - bo chyba niemożliwe jest żeby ten kabel sam pękł. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.
Pozdro
Pozdro
ja wiem , masz to samo co u mnie. Po wnikliwym śledztwie i przesłuchaniu wszystkich mieszkańców mojej pięknej wioski okazało się że to on http://www.zamiasto.com.pl/zdjecia/doda ... rasnal.jpg
prosze moderatora o przeniesienie do działu humor
prosze moderatora o przeniesienie do działu humor
- percevalle
- Audi 80 Klub
Hehe! To nie kawał kolego to sie nie nadaje niestety do działu humor. To jest klasyczny przykład działalności łasicy (kuna) :!: Poważnie, mnie też to spotkało i gdybym nie zobaczył to bym nie uwierzył <ok>jaber85 pisze:Do tej pory nie mogę wyjaśnić sobie w jaki sposób to się stało. Podejrzewam, że ktoś to zrobił celowo. Tylko po co?
Oto winowajca:
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2010, 22:37 przez percevalle, łącznie zmieniany 1 raz.
- percevalle
- Audi 80 Klub
- percevalle
- Audi 80 Klub
Chciałbym tylko wtrącić, że kuna i łasica to 2 różne zwierzątka. Winowajcą jest raczej kuna domowa, która w Polsce występuje w dużo większej ilości niż łasice i jest właśnie spotykana w okolicy siedlisk ludzkich. Bardzo często jest mylona z łasicą, która występuje raczej na skrajach lasów i na łąkach i polach.percevalle pisze:To jest klasyczny przykład działalności łasicy (kuna) :!:
Tak przy okazji łasice są pod ścisłą ochroną, więc lepiej przepłoszyć, a nie robić krzywdy, bo łatwo pomylić kunę z łasicą (szkoda zwierzątka, a sami możecie narobić sobie problemu jak ktoś to zobaczy i doniesie).
[ Dodano: 2010-09-14, 08:51 ]
Naprawdę, nie ma się z czego cieszyć.percevalle pisze:Znajomy kiedyś odpalił silnik z kotem pod maską. Efektu chyba nie musze barwnie opisywać <ok>
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH