Sygnal daje przeplywka czujnik temperatury niebieski, ALE ZOSTAW TO WSZYSTKO w spokoju(BO ONE SA NAPEWNO DOBRE) , jutro napisze ci dokladnie krok po kroku co masz zrobic ZEBY TO CHULALO,tylko sprawdze bo juz nie pamietam jak to bylo.pozdrawiam
[ Dodano: 2010-02-22, 22:13 ]
KRZYCHU 6008 jak obiecalem tak robie, A wiec musisz wjechac na kanal zdjac oslone silnika,wtedy bedziesz mial najlepszy dostep do kabli alternatora,we wiazsce do niego idacej sa 3-y kable;
Gruby CZARNY przykrecony do zacisku- B+.
NIEBIESKI przykrecony do zacisku- D+.
Cienki CZARNY musisz zalozyc na zacisk- W.____ (wlasnie ten kabel jest odpowiedzialny za wlanczanie podgrzewacza)

Fabrycznie gdy niema instalcji kompletnej__(tak jak u Ciebie i u mnie)__ten Cienki CZARNY kabelek zakladany jest na WSUWKE przykrecona do OBUDOWY ALTERNATORA__(wiec teraz musisz zalozyc go na zacisk W ) <ok>
Wrazie gdyby nie pomoglo to sprawdz czy ma przejscie do sterownika(nie jest poprostu przerwany)
Mam nadzieje ze to rozwiaze Twoj problem tak jak u mnie go rozwiazalo,bo bylo dokladnie tak jak opisales.Rownierz skompletowalem wszystko i KICHA :cry: ,skopalem cala instalacje i na koncu zobaczylem ze kabel ktory daje informacje o obciazeniu alternatora NIE JEST PODPIETY pod zacisk W. <buu>
Zycze powodzenia przy podpinaniu,pozdrawiam Grzesiek. :mrgreen:
Napisz prosze czy dziala PAMIETAJ zalancza sie dopiero od -5 stopni.gdyby bylo za cieplo odlacz czujniki.