Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Taxi 1.6D - 700 000 km

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
spaykee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: spaykee » 10 maja 2010, 18:33

McCoob pisze:Co racja to racja :-) Nieraz zabierałem kumpli ze szkoły to w 5 dużo słabiej się rozpędza.
To samo jest ze słąbym silnikiem z podtlenkiem LPG jak u mnie. Jeszcze w mieście da radę, depnie się to jakoś się turla, ale przy wyprzedzaniu jakimkolwiek to już strach w oczach, nic tylko się modlić "mocy przybywaj..." :lol: :lol: :lol:

Marcin_89, panie ładnire się wkopałeś z OC :shock: Ale takie skutki picia vódki :mrgreen: Dochodzisz jakoś do ładu z nim? :idea:

Awatar użytkownika
LeeOne
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: LeeOne » 14 maja 2010, 13:11

Głośniczki ori nokli leżą u mnie w szafie i czekają na odbiór ;-)
Jak się trzymają wężyki przelewowe od wtryskiwaczy i ten wąż od zbiorniczka?
A z OC zrób tak jak ci mówiłem.

Awatar użytkownika
Marcin_89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Marcin_89 » 09 cze 2010, 22:11

Jutro mijają 2 miesiące od zakupu. Autem zrobiłem 3500 km, w trasie (100 km w jedną stronę) udało mi się zejść do ~4,7 litra. Dość dużo nią jeżdżę. Oprócz problemów z niektórymi wężykami (przelewowe, do pompy sprzęgła - wszystko wymienione) i ładowaniem podczas dużych opadów (raz mi siadło, a raz zaczęła kontrolka się świecić jak wracałem do domu, no ale odpaliło bez problemu na dzień następny - może pasek się luzuje, ale to będzie wymienione niedługo) auto kompletnie bezawaryjne.

Przymierzam się powoli do remontu zawieszenia i wymiany pasków, płynu chłodniczego (nie zrobiłem tego jeszcze) - początek wakacji.
Olej z filtrem zmieniony ostatnio - Castrol Diesel 15W40.
Przy okazji się spytam - czy przy wymianie rozrządu trzeba ustawiać na nowo wtryski, kąt jakiś, coś z pompą, czy gdzieś tam grzebać? Bo auto mi pali na dotyk, a nie chciałbym później, żeby się coś spieprzyło.

Jeszcze chciałem dodać, że w aucie jest cicho, jak na te lata, nie wiem czemu ludzie wypisują, że te diesle są takie głośne - u mnie żeby skrzynia nie wyła i łożyska coraz głośniej upominały się o wymianę, to przy 90-100 km/h byłoby cichutko. Jak się jedzie, to praktycznie nie słychać tego, że to diesel.

Filmik z pracą silnika:

spaykee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: spaykee » 09 cze 2010, 22:23

Marcin_89 pisze:Filmik z pracą silnika:
no ładnie chodzi, i fajnie się nim jeździ <ok>
Marcin_89 pisze:Jeszcze chciałem dodać, że w aucie jest cicho, jak na te lata, nie wiem czemu ludzie wypisują, że te diesle są takie głośne - u mnie żeby skrzynia nie wyła i łożyska coraz głośniej upominały się o wymianę, to przy 90-100 km/h byłoby cichutko. Jak się jedzie, to praktycznie nie słychać tego, że to diesel.
popieram :mrgreen:
Marcin_89 pisze:auto kompletnie bezawaryjne.
ooo to ja mam zdjęcie :

Obrazek
Obrazek

<rotfl><rotfl2> <ok> :lol:

Awatar użytkownika
Marcin_89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Marcin_89 » 08 sie 2010, 18:58

Wczoraj wybraliśmy się ze znajomymi na wycieczkę na Kaszuby i do Gdańska, łącznie prawie 600km w jeden dzień... nie zawiodło ;-)

Wymieniony mam też ten pająk od 100 C2 na ori kwadratowy od B3 (zakupiony od trepka), bo coś mi się przepalały przekaźniki kierunkowskazów (łącznie 3) i kupiłem ponownie pająk od B3. Nie odbijają mi kierunki, ale tak już było wcześniej, nawet mi to nie przeszkadza.
Nie działa mi klakson, ale, z tego co znalazłem i wyczytałem, pająk jest za mocno wciśnięty i coś tam nie styka, muszę to zrobić, bo zawszę trąbię na jakichś idiotów, a teraz nie mam kontaktu z innymi :-P

Wczoraj zauważyłem też, że pulsuje mi oświetlenie zegarów i panelu sterowania nawiewem oraz światła, jak wracaliśmy w nocy, chyba powoli siada regulator napięcia. W tygodniu dam cały alternator do regeneracji, bo mam też na jakimś łożysku tam luz czy coś. Dziś brat pojechał do pracy i znów pasek zaczął się od wilgoci ślizgać, bo kontrolka zaczęła się żarzyć. Później jak wyschło to normalnie odpalił i chodzi.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2011, 20:17 przez Marcin_89, łącznie zmieniany 1 raz.

Olszak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Olszak » 08 sie 2010, 19:34

Ja nie miałem ładowania. Wymieniłem alternator na używany. Szczotki i komutator były w dobrym stanie jak zakładałem ale światła jak i reszta oświetlenia mi migają. Ale jakoś z tym żyje bo w nocy dużo nie śmigam.

Awatar użytkownika
Marcin_89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Marcin_89 » 15 wrz 2010, 20:10

15.09.2010r. - Nowe zdjęcia
Autko dostało na zewnątrz grill ze znaczkiem, założone kołpaki (z daleka wyglądają jak felgi), przepolerowałem końcówkę tłumika (myślę, że jeszcze do dopracowania, ale i tak znajomi myślą, że mam nowy tłumik :-P ).
W środku - założony pająk od B3; nowe (używane) głośniki na przód (ori Audi) - stare miały podziurawione membrany, kupiłem nowe radio Dalco (dobrze zlewa się z całością oświetlenia) - szału nie ma, co wiadome, ale ma czytnik kart SD i USB i mnie starcza :-) . Szukam głośników 13 ori na tył, żeby coś z tyłu jeszcze grało.
Założony ori mieszek, zmieniona gałka zmiany biegów. O wiele ładniej teraz to wygląda.
Przyklejony także znaczek "Audi 80" w deskę rozdzielczą.

Myślę, że teraz naprawdę fajnie wygląda wewnątrz, ale ocenę pozostawiam Wam :-)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Zapraszam do komentowania :-)
Ostatnio zmieniony 22 mar 2011, 20:19 przez Marcin_89, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 15 wrz 2010, 20:15

No więc tak zaczne od początku.

Myślałeś nad białymi albo dymionymi kierunkami na przodzie?

Ten spojler na klapie to on jest taki wgięty na środku, czy tylko tak wygląda.?

Fotelik trochę przetyrany nie da się ukryć.

zapraszam do siebie :-) pozdrawiam..

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 15 wrz 2010, 20:18

KoralB3 pisze:Myślałeś nad białymi albo dymionymi kierunkami na przodzie?
zbędne to teraz z pomarańczami wygląda dobrze tylko te spasowanie tragiczne
jeszcze musisz wnętrze do dopracowania :-)

Tigeros
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Karol
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: Tigeros » 15 wrz 2010, 20:25

Na ten środek to ja się napatrzeć nie mogę :mrgreen:

Awatar użytkownika
Marcin_89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Marcin_89 » 15 wrz 2010, 20:34

Spojler na klapie jest chyba z jakiegoś laminatu, czy plastiku, on jest pęknięty w pół, jakby przecięty, dziurawy, normalnie można coś by wsadzić i schować do środka <rotfl>
Zdjęcie z jednego spotu w Koszalinie:
Obrazek

Szczerze to bym zmienił ten spojler, bo okropnie szpeci auto, no ale samego spojlera na szrocie mi sprzedać nie chcieli, a nie będę dawał 150zł za całą klapę ze spojlerem. Wolę już jakąś część do auta kupić.

wujo1 pisze:
KoralB3 pisze:Myślałeś nad białymi albo dymionymi kierunkami na przodzie?
zbędne to teraz z pomarańczami wygląda dobrze tylko te spasowanie tragiczne
jeszcze musisz wnętrze do dopracowania :-)
Co chcesz wujo1 dopracować jeszcze we wnętrzu?
A nad kierunkami żadnymi nie myślałem, nie będę nic na zewnątrz zmieniał, te pomarańczowe pasują i jest ok.
Spasowanie jest niezbyt dobre, bo zderzak mam lekko pęknięty, jak mnie kolega Polonezem holował (po zakupie musiałem zrobić hamulce) to za mocno pociągnął na parkingu, a ja zapomniałem przekręcić kluczyk, żeby blokady kierownicy nie było i musiałem trzymać na hamulcu, żeby nie przypierdzielić w jakieś auto, a on cały czas gazował i nie wiedział o co chodzi. Żeby było śmieszniej, to czekał na jakiś sygnał, a ja przecież klaksonu nie miałem i cały czas mielił sprzęgło u siebie :lol:
Dobrze że nie wyrwał mi nic :-P

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 15 wrz 2010, 20:38

choć by fotel kierowcy , korbka od szyby po stronie pasażera ni ma tego plastiku :mrgreen:

Awatar użytkownika
Marcin_89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Marcin_89 » 15 wrz 2010, 20:41

Fotel chciałem kupić. Stoi 90 na części na otomoto i akurat fotel pod kolor z tym welurkiem po środku. Zadzwoniłem i fotel już sprzedany :-(
Więc nie będę go zmieniać. Niech się rozpruje cały, już powoli zaczynają szwy puszczać na siedzeniu, a lewy bok jest tak wygnieciony, że zlewa się z samym siedziskiem :-P

Co do tych plastików, to chyba tylko ja mam u siebie ten plastik na korbce, reszta nie ma, ale za to jakie chromy :-P

Jeszcze bym zapomniał, odlatywał mi materiał z boczków, z każdego. Jak jechałem do Gdańska to z tyłu już latało po prostu. Powciskałem go w szczeliny i wpuściłem tam kropelkę i wszystko się trzyma.
Tak samo osłona słupka środkowego od mojej strony nie miała zaczepów i wisiała, to też ją skleiłem kropelką i wszystko świetnie się trzyma.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2010, 20:44 przez Marcin_89, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 15 wrz 2010, 20:43

Marcin, poszukaj na alledrogo lotki kamei na tylnią klapę taką jak ja mam. Przykryje Ci ewentualne pozostałości po starym spoilerze.

Awatar użytkownika
Marcin_89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Marcin_89 » 15 wrz 2010, 20:46

Ja właśnie taki tylko spojler bym chciał, właśnie u mnie na szrocie wjeżdżała na lawecie B3 turboD w identycznym kolorze co moja i miała ten spojler lotkę, no ale powiedzieli mi że tylko całą klapę sprzedają.
Szkoda mi pieniędzy na takie rzeczy, no ale cóż, może kiedyś... ;-)

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl