Witam,
W tej chwili mam takie oto objawy. Silnik faluje od 1000-1500 obr/min. Jak go przyduszę biegiem do 1000 obr/min to tak zostanie, ale jak znów ruszę i puszczę go na luz, obroty znów zaczynaja falować jw.
Wie ktoś jaka może być przyczyna? Czujnik temp. wymienieony, przepływka śmiga, odma szczelna.
[B4 ABK] Obroty silnikam coraz dziwniejsza sprawa
To tak napisz czy przerywa podczas jazdy ? jak z mocą auta ? masz gaz ?
do sprawdzenia przekaźnik nr 13 na początek
pzdr
sory mój błąd nr 30 dzięki kolego za poprawienie
do sprawdzenia przekaźnik nr 13 na początek
pzdr
sory mój błąd nr 30 dzięki kolego za poprawienie
Ostatnio zmieniony 26 sie 2010, 18:29 przez misiek ., łącznie zmieniany 1 raz.
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
Na początek sprawdź czy nie łapie gdzieś lewego powietrza,później przekaźnik nr30 a nie 13 jak pisał kolega wyżej tu masz wszystko na temat tego przekaźnika https://audi80.pl/b4-abk-wymiana-prz ... t39094.htm dodam jeszcze że nowy w ASO kosztuje około 50zł
pozdrawiam
pozdrawiam
Wymieniłem przekaźnik, ale obroty się nie ustabilizowały. Uszczelniłem rurę od odmy, bo była lekko popękana i też nic. Co w chwili obecnej pomaga to gdy odepnę czujnik temperatury niebieski, wszystko jest wporządku. Jednak czujnik zmieniłem jako pierwszy na EPS i dalej problem się pojawiał. Nie mam już pomysłów. Najdziwniejsze jest to, że gdy przyduszę go biegiem na postoju, zostaje na tych 1000 obr/min.
Może spróbój założyć jeszcze inny czujnik, nowy nie zawsze musi być dobry. Chociaż gdyby on był uszkodzony to z tego co mi wiadomo, zimny by ciężko palił. Krokowy silniczek masz w porządku? Może kup benzyne ekstrkcyjną i go wymyj. Mi taki zabieg pomógł i do dziś nie mam problemów z falującymi obrotami.