[80 B4 sedan] dodatkowe światło stop
- misiek_gda
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ja jak bylem poprzednio w polsce wymontowalem ze swojego poprzedniego auta led stop i przykrecilem do spoilera bo faktycznie na dole szyby nie bylo by go widac jeden problem poprowadzenie kabla trzeba by bylo rozciac spoiler [ori jest aluminiowy wiec stwarza problem] ja tego nie robilem poprowadzilem kabel pod najblizsza noge spoilera kaben idzie zagiety 90 stopni luzem i tak od ponak roku nawet nie drgnol a jezrzdzac z uk do pl sam ori stop to zamalo przy predkosciach na zagranicznych autostradach
w zeczywistosci daje po oczach
w zeczywistosci daje po oczach
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
panowie a jak to jest z tymi przepisami dotyczącymi świateł stop bo podobno mogą być tylko 3.ojciec znajomego ma najnowszego mercedesa klasy E i ostatnio jak wyjeżdżał z podwórka to zauważyłem że ma aż 9 stopów w tym dwa robią także jako światła.na dole zamieszczam przykładowe zdjęcie z znaczonymi na żółto miejscami gdzie on ma stopy.więc jak to jest z tymi przepisami??
- misiek_gda
- Forum Audi 80
- Kontakt:
w sumie 3 !! bo 3 lampy. a że w budzie 4 żarówki... idąc za ciosem w diodowym masz tyle świateł stop ile diod więc daj luz. Ilość lamp się liczy nie ilość źródeł światła. Poza tym z tego co ja pamiętam (ale mogło się dużo pozmieniać) to chodzi o to, żeby światła były symetrycznie plus dodatkowe a nie ilość świateł. ale to już stara wiedza z czasów kursu więc...
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
no jeśli tak jest to masz 2 lampy na stronę bo te lampy nie są połączone górna z dolną tylko świecą dwa osobne paski w każdej lampie (świecą się stopy tylko w miejscu tych żółtych kresek które zrobiłem).po prostu chodzi mi o to że w tym przypadku jest taka sama sytuacja jak w naszych audi jak się wstawi dodatkowe dwa stopy w lampy tylko u nas te lampy będą świeciły pionowo a w tym meśku są poziomo...subratri pisze:Ilość lamp się liczy nie ilość źródeł światła.
Z tego co widzę kolego masz spojler na 4stupkach a one były z tworzywa a nie tak jak w Competition na 2stupkach, które były z aluminiummisiek_gda pisze:ja jak bylem poprzednio w polsce wymontowalem ze swojego poprzedniego auta led stop i przykrecilem do spoilera bo faktycznie na dole szyby nie bylo by go widac jeden problem poprowadzenie kabla trzeba by bylo rozciac spoiler [ori jest aluminiowy wiec stwarza problem]
- misiek_gda
- Forum Audi 80
- Kontakt:
100% aluminium i ori spoiler b3 Q sport edition [wiem bo wiercilem otworki na wkrety]marcinGD pisze:Z tego co widzę kolego masz spojler na 4stupkach a one były z tworzywa a nie tak jak w Competition na 2stupkach, które były z aluminiummisiek_gda pisze:ja jak bylem poprzednio w polsce wymontowalem ze swojego poprzedniego auta led stop i przykrecilem do spoilera bo faktycznie na dole szyby nie bylo by go widac jeden problem poprowadzenie kabla trzeba by bylo rozciac spoiler [ori jest aluminiowy wiec stwarza problem]
- misiek_gda
- Forum Audi 80
- Kontakt: