Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABK] Zamienniki zacisku hamulca tylnego

ODPOWIEDZ
wisniap
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABK] Zamienniki zacisku hamulca tylnego

Post autor: wisniap » 28 wrz 2010, 12:20

Witam.
Ostatnio walczę strasznie z zasiskami tylnymi. Po regeneracji nadal cieknie. Czy pasują może zasiki tylne z innych aut spod VW, np. od golfa IV, skody octavii, czy innych. Proszę o pomoc, bo już chce mieć z nimi luz, a nowe kosztują sporo.

Awatar użytkownika
krisss
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisss » 28 wrz 2010, 14:48

da się założyć zaciski od golfa mk3, lecz budowe mają podobną i zapewne też mogą przyrdzewieć w tych newralgicznych punktach co nasze w audi. Trzeba tylko pokombinować z prowadzeniem linki od ręcznego. Użyj szukajki widziałem już na forum taki temat bo sam walczyłem z zaciskami i chciałem wstawiac od golfa ale same się uszczelniły :p

MARCiN
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MARCiN » 28 wrz 2010, 19:02

sam regenerowałeś czy dawałeś do warsztatu specjalizującego się w regeneracji ja mam problem z ręcznym zardzewiały ośki w zaciskach nic nie cieknie robiłem rozeznane to regeneracja z gwarancją na rok to koszt 100pln podobno pasują z golfa 3,4 i im pochodnych do tego trzeba kupić klocki i linki wiec to tez nie wyjdzie tanio a te zaciski i tak będą używane i nie wiadomo w jakim stanie nowe do naszych audic to wydatek ponad 300 pln za sztukę nie znalazłem nic tańszego

Dziki
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Dziki » 28 wrz 2010, 20:31

ja niby mam B3 ale od C4 siedzą ;-)
co do regenracji sam bym to robił gdyby mi ktoś załatwił skąd brać te tulejke co jest osadzona dźwignia ręcznego ...
i można by tanio klubowiczom robić heheh :-P
aaaa i jest druga opcja jak ciekną po regeneracji to znaczy że za długo były niesprawne i korozja spowodowała spore wżery i ubytki materiału zacisku a nie elementów ruchomych które zawsze da sie wymienić...

Awatar użytkownika
krisss
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisss » 28 wrz 2010, 22:33

zaciski sam regenerowalem..tzn rozebralem i wymienialem uszczelnienia. jednak wlozylem stare oringi bo te nowe byly ... no comment. byly za luzne i w zaden sposob nei pasowaly tam. lewy zacisk wyszedl elegancko do dzis hula ale prawy jednek mocniej wyzarta oske recznego mial i sie zsikał po pol roku, miesiac cieklo a teraz jakby przestalo i sie uszczelniło samo...nie ruszam nic jezdze tak bo z doswiadczenia wiem ze jak sie cos ruszy to pozniej same jaja wychodza

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce tarczowe, bębnowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl