Witam.
Ostatnio walczę strasznie z zasiskami tylnymi. Po regeneracji nadal cieknie. Czy pasują może zasiki tylne z innych aut spod VW, np. od golfa IV, skody octavii, czy innych. Proszę o pomoc, bo już chce mieć z nimi luz, a nowe kosztują sporo.
[B4 ABK] Zamienniki zacisku hamulca tylnego
da się założyć zaciski od golfa mk3, lecz budowe mają podobną i zapewne też mogą przyrdzewieć w tych newralgicznych punktach co nasze w audi. Trzeba tylko pokombinować z prowadzeniem linki od ręcznego. Użyj szukajki widziałem już na forum taki temat bo sam walczyłem z zaciskami i chciałem wstawiac od golfa ale same się uszczelniły :p
sam regenerowałeś czy dawałeś do warsztatu specjalizującego się w regeneracji ja mam problem z ręcznym zardzewiały ośki w zaciskach nic nie cieknie robiłem rozeznane to regeneracja z gwarancją na rok to koszt 100pln podobno pasują z golfa 3,4 i im pochodnych do tego trzeba kupić klocki i linki wiec to tez nie wyjdzie tanio a te zaciski i tak będą używane i nie wiadomo w jakim stanie nowe do naszych audic to wydatek ponad 300 pln za sztukę nie znalazłem nic tańszego
ja niby mam B3 ale od C4 siedzą
co do regenracji sam bym to robił gdyby mi ktoś załatwił skąd brać te tulejke co jest osadzona dźwignia ręcznego ...
i można by tanio klubowiczom robić heheh
aaaa i jest druga opcja jak ciekną po regeneracji to znaczy że za długo były niesprawne i korozja spowodowała spore wżery i ubytki materiału zacisku a nie elementów ruchomych które zawsze da sie wymienić...
co do regenracji sam bym to robił gdyby mi ktoś załatwił skąd brać te tulejke co jest osadzona dźwignia ręcznego ...
i można by tanio klubowiczom robić heheh
aaaa i jest druga opcja jak ciekną po regeneracji to znaczy że za długo były niesprawne i korozja spowodowała spore wżery i ubytki materiału zacisku a nie elementów ruchomych które zawsze da sie wymienić...
zaciski sam regenerowalem..tzn rozebralem i wymienialem uszczelnienia. jednak wlozylem stare oringi bo te nowe byly ... no comment. byly za luzne i w zaden sposob nei pasowaly tam. lewy zacisk wyszedl elegancko do dzis hula ale prawy jednek mocniej wyzarta oske recznego mial i sie zsikał po pol roku, miesiac cieklo a teraz jakby przestalo i sie uszczelniło samo...nie ruszam nic jezdze tak bo z doswiadczenia wiem ze jak sie cos ruszy to pozniej same jaja wychodza