[TDI 1Z] Jak podnieść obroty na luzie?
[TDI 1Z] Jak podnieść obroty na luzie?
Chciałbym się dowiedzieć jak podnieść na luzie obroty w moim 1Z?
W chwili obecnej są na poziomie ok. 850 obr co raczej jest za niską wartością.
W chwili obecnej są na poziomie ok. 850 obr co raczej jest za niską wartością.
Wielkie dzięki Kolego, "pomocnik" przyznanyUKI_XX pisze:najpierw Login 12233, potem Adaptation i w kanale 02 zmieniasz sobie wartość o 1 w górę lub w dół w zależności od potrzeby <ok>
EDIT: właśnie jestem po regulacji wolnych obrotów, w tej chwili mam wartość 130 na kanale 3 i jest to max wartość jaką mogę tam wpisać.
Obroty mam wahające się 903-882-903... i auto dużo mniej trzęsie się na wolnych obrotach.
A moze Ci trzeslo bo poduszka pod silnikiem poszla? tudziez w ostatnim czasie zmieniales poduszke na jakis zamiennik typu topran? U mnie po zalozeniu takiej to trzeslo niemilosiernie, po zmianie poduszki i przy 850 drzenie jest zdecydowanie mniejsze.klekocix pisze:
Obroty mam wahające się 903-882-903... i auto dużo mniej trzęsie się na wolnych obrotach.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Niema takiej wartości ,fabryka ustawia tak jak pisze audion 860 , ale po kilkunastu latach użytkowania wskazane jest ustawic na max 130 w adaptacjach , zawsze wyższe obroty zdrowsze ,bo mniej trzepania i wibracji na budę się przenosipilocik69 pisze:Jaka powinna byc poprawna wartosc wolnych oborotow?
a gdzie Ci sie zmieniaja? wskazowka od obrotomierza faluje? czy dopiero na vagu widzisz rozne wartosci?pilocik69 pisze:A czy obroty powinne bys stale, mi troszke sie zmieniaja,
Bo u mnie wskazowka na jalowym jest w zasadzie w tym samym polozeniu, natomiast jak podepne do vaga to zmiany sa nieznaczne, rzedu 20 obr.
Ale to tak ma byc
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Mają być stałe i nic ma się nie zmieniać ,jak ci się zmieniają ,falują na jałowym to albo masz brudny nastawnik albo za dużą dawkę ,widzę w podpisie że vaga masz to podłącz sobie i sprawdż ,będzie widać i jedno i drugie ,ale na vagu wartości obrotów zawsze się trochę zmieniają ,na obrotku i "osłuchowo "nie mają prawa się zmieniać <ok>pilocik69 pisze:A czy obroty powinne bys stale, mi troszke sie zmieniaja,