[ TDi ] Pytanie odnośnie dawek paliwa w TDi
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Właśnie apropo kąta to najpierw muszę dawkę ustawić i zobaczę jak mi kąt siedzi, ale nie znasz kogoś rzetelnego i taniego do ustawienia kąta w razie potrzeby (widzę że jesteś z Chorzowa podobnie jak ja), bo sam mam obawy się za to brać. Próbowałem ale szybko zrezygnowałem przede wszystkim ze względu na kiepskie dojście
-
- Forum Audi 80
W adaptacjach,login 12233, gr bodajże 05 jak pamiętam,ale jak masz Boscha to tylko nastawnikiem.
[ Dodano: 2010-09-29, 21:13 ]
[ Dodano: 2010-09-29, 21:13 ]
Dojście jest ok,ale jak tego nie robiłeś to lepiej nie ruszaj:)Jelly pisze:Właśnie apropo kąta to najpierw muszę dawkę ustawić i zobaczę jak mi kąt siedzi, ale nie znasz kogoś rzetelnego i taniego do ustawienia kąta w razie potrzeby (widzę że jesteś z Chorzowa podobnie jak ja), bo sam mam obawy się za to brać. Próbowałem ale szybko zrezygnowałem przede wszystkim ze względu na kiepskie dojście
najpierw się ustawia kąt a potem dawkę :!: jeżeli robisz na odwrót to dawkę będziesz ustawiał dwa razy bo po zmianie kąta dawka się też zmienia a po zmianie dawki kąt zostaje ten sam, poza tym jak ustawisz sobie dawkę na 4mg/R to bardzo tego pożałujesz bo zrobisz z silnika muła i smoka na paliwoJelly pisze:Właśnie apropo kąta to najpierw muszę dawkę ustawić i zobaczę jak mi kąt siedzi
w kanale 05 to jest tzw. dawka startowa i różnie się o niej mówi, dawkę o której mowa to w adaptacjach zmienia się w kanale 01 poza tym on ma pierburga <ok>AB4 pisze:W adaptacjach,login 12233, gr bodajże 05 jak pamiętam,ale jak masz Boscha to tylko nastawnikiem.
Uki nie zgodze się z Tobą,na dawce 24 ustawiałem początek wtrysku,na 65 pózniej podniosłem dawkę do 15 i początek sie rozjechał w górę
[ Dodano: 2010-09-29, 22:35 ]
[ Dodano: 2010-09-29, 22:35 ]
Dzięki za poprawę,poprostu nie pamiętam jaka to była grupa:)UKI_XX pisze:najpierw się ustawia kąt a potem dawkę :!: jeżeli robisz na odwrót to dawkę będziesz ustawiał dwa razy bo po zmianie kąta dawka się też zmienia a po zmianie dawki kąt zostaje ten sam, poza tym jak ustawisz sobie dawkę na 4mg/R to bardzo tego pożałujesz bo zrobisz z silnika muła i smoka na paliwoJelly pisze:Właśnie apropo kąta to najpierw muszę dawkę ustawić i zobaczę jak mi kąt siedzi
w kanale 05 to jest tzw. dawka startowa i różnie się o niej mówi, dawkę o której mowa to w adaptacjach zmienia się w kanale 01 poza tym on ma pierburga <ok>AB4 pisze:W adaptacjach,login 12233, gr bodajże 05 jak pamiętam,ale jak masz Boscha to tylko nastawnikiem.
to masz albo miałeś z czym innym problem lub sprawdzałeś kąt w gr. 000 MB a nie 000 BS bo nie zależnie od tego jaką dawkę ustawisz na wolnych obrotach to pierścień dawki w pompie dalej zostaje w tym samym miejscu (inaczej zmieniły by się obroty silnika) także dawka do kąta nic nie ma a kąt do dawki ma dużo bo wtedy zmieniają się parametry spalania i zmienia się ustawienie pierścienia dawki aby utrzymać stałe wolne (jałowe) obroty silnika, a więc i wtedy zmienia się dawkaAB4 pisze:Uki nie zgodze się z Tobą,na dawce 24 ustawiałem początek wtrysku,na 65 pózniej podniosłem dawkę do 15 i początek sie rozjechał w górę
To na ile ustawić dawkę??UKI_XX pisze:najpierw się ustawia kąt a potem dawkę :!: jeżeli robisz na odwrót to dawkę będziesz ustawiał dwa razy bo po zmianie kąta dawka się też zmienia a po zmianie dawki kąt zostaje ten sam, poza tym jak ustawisz sobie dawkę na 4mg/R to bardzo tego pożałujesz bo zrobisz z silnika muła i smoka na paliwoJelly pisze:Właśnie apropo kąta to najpierw muszę dawkę ustawić i zobaczę jak mi kąt siedzi