[All] schemat zegarka cyfrowego
[B3/B4]Wylał zegarek elektroniczny.
Jakiś czas temu zamontowałem zestaw wskaźników z obrotkiem zamiast BigBena, zamieniłem przy tej operacji prędkościomierze co bym miał swój przebieg.
I wczoraj zauważyłem usterke, której wcześniej nie było!! :evil:
Wylał mi zegarek i od spodu mam brzydką jasną plamę.
Czy wie ktoś może od czego taki chu.... defekt?
Bo nie chciałbym powtórzyć błędu przy następnym zestawie wskaźników bo w końcu ile można je wymieniać!!!
Może za mocno skręciłem zegary??
I jak to się mówi: Jak nie urok to sraczka (czytaj jak nie BigBen to wylany zegarek )
Pozdrawiam.
I wczoraj zauważyłem usterke, której wcześniej nie było!! :evil:
Wylał mi zegarek i od spodu mam brzydką jasną plamę.
Czy wie ktoś może od czego taki chu.... defekt?
Bo nie chciałbym powtórzyć błędu przy następnym zestawie wskaźników bo w końcu ile można je wymieniać!!!
Może za mocno skręciłem zegary??
I jak to się mówi: Jak nie urok to sraczka (czytaj jak nie BigBen to wylany zegarek )
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 09 lip 2007, 20:53 przez PeterPain, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli nie rozgrzebywałeś obrotomierza i zegarka z jednej podstawki, to w niczym nie zawiniłeś... to się po prostu czasami zdarza i nic już na t nie poradzisz. Szukaj nowego zegarka, ewentualnie samego wyświetlacza,
podpowiem tylko że sam wyświetlacz czy nawet zegarek z UN4 nie będzie pasował, niestety :cry: mi przynajmniej nie pasował
podpowiem tylko że sam wyświetlacz czy nawet zegarek z UN4 nie będzie pasował, niestety :cry: mi przynajmniej nie pasował
PeterPain pisze:No właśnie nic nie rozbierałem....no trudno...trza założyć nowy..
I jeszcze jedno...pytanko Off Topic....jak zdemontować ramke wokół drążka zmiany biegów.
Klik
[80/90 B3] Zegarek elektroniczny
W moim Audi 80 B3 wylał zegarek elektroniczny w sutek czego powstały na nim plamy. Kupiłem na alegro inny zegarek niestety nie pasowł do mojego licznika (zdjęcia w załączniku). Mam pytanie czy ktoś może byłby zainteresowany jego kupnem (niestety nie miałem jak go sprawdzić więc nie wiem czy działa dałem za niego 40 zł ale w związku z tym, że nie mam pewności czy działa sprzedam go za 20 zł + koszty wysyłki). Może ktoś ma zegarek do Audi 80 B3 rocznik 1989. Lub wie jaki wyświtlacz można dokupić żeby go wymienić. Mój mail m_musial@wp.pl.
Ostatnio zmieniony 09 sie 2007, 16:21 przez Matek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
to jest wyświetlacz z UN4, i do VDO nie pasuje - ostatnio nawet pisałem o tym.
Nie pamiętam już dokładnie, jak to jest z samym wyświetlaczem szklanym), ale nie bardzo pasuje, gdyż ma trochę inny kształt niż VDO i inny sposób podłączenia.
Ale gdybyś dobrze pokombinował to dałbyś radę go wsadzić do swojego obrotomierza, bo jego zasada działania jest identyczna jak z VDO
Nie pamiętam już dokładnie, jak to jest z samym wyświetlaczem szklanym), ale nie bardzo pasuje, gdyż ma trochę inny kształt niż VDO i inny sposób podłączenia.
Ale gdybyś dobrze pokombinował to dałbyś radę go wsadzić do swojego obrotomierza, bo jego zasada działania jest identyczna jak z VDO
Generalnie bardziej zależałoby mi na dostaniu oryginalnego do VDO. Ten postaram się sprzedać jeżeli komuś taki właśnie będzie potrzebny.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2007, 21:51 przez Matek, łącznie zmieniany 1 raz.
szczerze? Marne szanse. Bo ja cały obrotek z UN4 z zegarkiem i białą podstawką sprzedawałem za 45złMatek pisze:Generalnie bardziej zależałoby mi na dostaniu oryginalnego do VDO. Ten postaram się sprzedać jeżeli komuś taki właśnie będzie potrzebny.
poza tym, te UN4 są mało popularne
Dałoby radę zamontować MiniChecka, bez zbędnego kombinowania ale wtedy nie działałaby 1 ikonka (świeciałaby się non stop) ale mozna byłoby usunąć żarówkę i wtedy były by tylko te 2 (które masz obecnie), ale w nieco mniejszej postaci
viewtopic.php?t=3183&start=0 (fotka w pierwszym poście)
Ostatnio zmieniony 14 lip 2007, 21:56 przez cobra, łącznie zmieniany 1 raz.
Ogólnie to Ci powiem, że gra nie warta świeczki, juz lepiej montować AutoCheck, ale skoro nie masz nawet MiniChecka, to też zbyt dużo roboty z tym jest.
Poszukaj na forum co to jest AutoCheck, MiniCheck i BoardComputer... będziesz więcej wiedział.
Ty masz tylo 2 wtyczki a potrzebujesz 3. W trzeciej wtyczce musiałbys podciagnąć kilka nowych przewodów, moim zdaniem się nie opłaca
Poszukaj na forum co to jest AutoCheck, MiniCheck i BoardComputer... będziesz więcej wiedział.
Ty masz tylo 2 wtyczki a potrzebujesz 3. W trzeciej wtyczce musiałbys podciagnąć kilka nowych przewodów, moim zdaniem się nie opłaca
[All] schemat zegarka cyfrowego
Posiada ktoś może schemat zegarka cyfrowego z licznika , bądź ma na zbyciu owy zegarek lub wie gdzie można go dostać w okolicach Wrocławia lub jeleniej góry.