Pozwoliłem sobie założyć osobny tamat. Wiem, że sprawa przecieków była poruszana już wiele razy ale tym razem dotyczy to drzwi.
Otóż, po deszczu, bardzo długo - nawet kilka godzin po- utrzymuje mi się woda w różnych zakamarkach drzwi. Po ich otwarciu widać wodę stającą na progach i równoczesnie leci ona ciurkiem po dolnych listwach.
Przykład na ponizszych zdjęciach. Czerwone strzałki to miejsca spływania wody. Czerwone kółka to miejsca gdzie woda stoi na progach.
Dodam, że jest to drugie Audi 80 B4, którym śmigam i wczesniej nie miałem takich ekscesów. Utrzymująca się woda powoduje brzydki zapach.
Zauważyłem, że patrząc od spodu na dzrwi są tam takie 2 fabryczne otwory którymi moim zdanie ta woda ścieka na listwę.
- Czy jest to normalne ???
- Czy jest to zwykły odpływ dla wody, która spływając z dachu, po bocznych szybach własnie tam tędy powinna się wydobywać???
Na poniższym zdjęciu zaznaczyłem czerwonymi strzałkami otworki przez które spokojnie może sobie wlecieć woda do drzwi. Hmm powinno tak być? Duża zielona strzałka to wiadomo otwór pod metalową listwą słupka który nie budzi moich wątpliwości.
Mam taki pomysł aby uszczelnić listwy przy bocznych szybkach klejem uszczelniaczem SOUDAL bez silikonu (?)
Sorry za wiele pytań ale jestem perfekcjonistą jesli chodzi o wnętrze. Mam do wykonania jeszcze dużo pracy ze swoim autkiem a ta wilgoć i jej zapach bardzo mnie wnerwia.