[B3/B4] Ringi, obręcze, podświetlenie - Rezanko by Doc
Żeby było wygodniej dostać Ci się do tej kostki musisz obrócić zegary tak że by kostka była na dole, tzn wysuń lewą część zegarów do siebie a następnie obróć o 90 stopni. Jak już będzie na dole to uzyskasz wystarczający dostęp żeby wyciągnąć blokadę i wyjąć wtyczkę.19cinek19 pisze:jescze mam pytanie jak odpiąć tą kostke niebieską co jest z prawej strony deski ???
już dzisiaj zrobiłem i z 9 żarówek co mam w podświetleniu miałem 4 spalone wymieniłem je i teraz jest wszystko ok... i mam jeszcze jeden problem bo tam są też żaróweczki od kontrolek i zauważyłem dzisiaj że mam 3 puste miejsca czyli że nie ma wsadzonych trzech żarówek jak bym wsadził będą działać ??? bo mi sie wydaje że one były czymś zaklejone takiak by ktoś specjalnie wyją je
kontrolke oleju masz na górze licznika przy przekreceniu zapłonu , kierunkowskazy raczej tez nie powinny byc aktywne... zastanawiam sie nad boczną ale raczej nie... nic nie kombinuj wszystko jest git sprawdz tylko olej w silniku ;p chyba ze chcesz miec bajer i zrobic sobie kontrolke kierunkowskazów( lub w innym przypadku jak to roba kontrolke zapalonych swiateł mijania)
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Oryginalnie ta zielona to kierunkowskazy nie auta a przyczepy.
19cinek19, Rezanie kontrolki świateł mijania
19cinek19, Rezanie kontrolki świateł mijania
Witam wszystkich audimaniaków. Chciałbym się dołączyć do tematu i pokazać moje rezanko podświetlenia zegarów na czerwonych diodach smd. Całe prace wykonywałem przy pomocy zwykłej lutownicy pistoletowej, co nie było wcale łatwe. Powiem jeszcze ,że z obrotkiem i wskaźnikami temp. i paliwa nie było większego problemu ale za to prędkościomierz dał mi się we znaki, całą elektronikę prócz silnika krokowego musiałem wyrzucić poza licznik bo cyfry nie dały się podświetlić tak jak chciałem. Zdjęcia nie najlepszej jakości bo telefonem. Dobra starczy gadania teraz kilka fotek
Regulacja potencjometrem jest, a na żarówkach to sam możesz powiedzieć, że to nic innego jak tylko marchewka . Nie obyło się bez kłopotów ale na razie świeci i jestem zadowolony. W niedalekiej przyszłości mam zamiar wyrezać nowe podświetlenie regulatorów nawiewu i okrągłych oznaczeń obok kratek nawiewów ( chodzi o okrągłe kółka- otwarte; zamknięte )