[B4 1.9 TDI 1Z] dziwne zachowanie hamulców
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 TDI 1Z] dziwne zachowanie hamulców
Witam szanowne grono klubowiczów.
Mój problem polega na tym że gdy wciskam pedał hamulca to jest on twardy i dopiero po 2-3 sekundach robi się miękki zjeżdża trochę niżej i auto dopiero zaczyna hamować. Wymieniłem niedawno tarcze i klocki przód i tył a układ jest odpowietrzony myślę że prawidłowo. Macie może jakieś sugestie co to może być? Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
Mój problem polega na tym że gdy wciskam pedał hamulca to jest on twardy i dopiero po 2-3 sekundach robi się miękki zjeżdża trochę niżej i auto dopiero zaczyna hamować. Wymieniłem niedawno tarcze i klocki przód i tył a układ jest odpowietrzony myślę że prawidłowo. Macie może jakieś sugestie co to może być? Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Ja bym jeszcze raz odpowietrzył chociaż coś może być w tej szalonej na pierwszy rzut oka teorii o wężach gumowych. A skoro temat z wężem już padł to ja bym na Twoim miejscu dokładnie obejrzał czy nie ma jakiś uszkodzeń zewnętrznych i wymieniał podejrzane gumy. To jest tak, że jak ona pęknie to pozostaje tylko spadochron wyrzucić bo się nie zatrzymasz inaczej.
A po wymianie mogły się rozwarstwić bo w końcu do zmiany tarczy zdejmowałeś zaciski i wyginałeś przewody gumowe.
Jak dla mnie teoria dziwna ale jak najbardziej prawdopodobna.
A po wymianie mogły się rozwarstwić bo w końcu do zmiany tarczy zdejmowałeś zaciski i wyginałeś przewody gumowe.
Jak dla mnie teoria dziwna ale jak najbardziej prawdopodobna.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80