[80 b4 2.0 E] auto nie kreci a akumulator naladowany
[80 b4 2.0 E] auto nie kreci a akumulator naladowany
witam koledzy jestem swiezy wiec nie wiem czy to dobry temat ale mnianowicie mam taki problem z moim audi 80 b4;odpalilem dzisiaj normalnie samochodzik przejechalem jakies 10km zgasilem go i siedzialem w samochodzie sluchajac muzyki na wylonczonym silniku nagle w glosnikach zaczelo cos charczec i stracily moc podglasniajac radio na ful graly jak np.7 stopniu glosnosci...wylaczylem radio wlaczylem jeszcze raz i chodzilo normalnie za chwile chcialem odpalic samochod a tu kicha zero odzewu 1 mysl padl akumulator no to kable i probojemy odpalac ale nic to nie dalo chociz przy przekrecaniu stacyjki do konca kontrolki nie przygasaly zeby wygladalo to na padniety akumulator szyby chodzily normalnie swiatla tez sie normalnie swiecily wiec odpalilem go na popych zrobilem jakies 8km po czym zgasilem zeby zpbaczyc czy odpali i nic po jakis 5 minutach przekrecania stacyjka od zera do momentu gdy powinien zakrecic rozrusznik cos zaskoczylo delikatnie rozrusznik zakrecil sie moze o jakies max.10stopni i puzniej znowu cisza wiec znowu zabawa z kablami nic nie dala wiec auto na linke i odpalilem go bez problemu z linki....teraz nie wiem czy padl rozrusznik czy szczotki sie zawiesily bo mialem w przeciagu 2/3 miesiecy 2 razy sytuacje gdy przekrecalem stacyjke i nic sie nie dzialo ale za 2/3 razem odpalil normalnie a dzisiaj zdechl na dobre;/ czy to moze jakies zwarcie poszlo bo to ze glosniki stracily moc nagle to nie bylo tez normane bo nigdy wczesniej nic sie podobnego nie dzialo...bardzo prosze o pomoc gdyz moje audi jest mi potrzebne do pracy... <buu>
Ostatnio zmieniony 18 paź 2010, 10:16 przez DuzyKrk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z