Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b4 2.0 E] auto nie kreci a akumulator naladowany

ODPOWIEDZ
DuzyKrk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b4 2.0 E] auto nie kreci a akumulator naladowany

Post autor: DuzyKrk » 18 paź 2010, 01:40

witam koledzy jestem swiezy wiec nie wiem czy to dobry temat ale mnianowicie mam taki problem z moim audi 80 b4;odpalilem dzisiaj normalnie samochodzik przejechalem jakies 10km zgasilem go i siedzialem w samochodzie sluchajac muzyki na wylonczonym silniku nagle w glosnikach zaczelo cos charczec i stracily moc podglasniajac radio na ful graly jak np.7 stopniu glosnosci...wylaczylem radio wlaczylem jeszcze raz i chodzilo normalnie za chwile chcialem odpalic samochod a tu kicha zero odzewu 1 mysl padl akumulator no to kable i probojemy odpalac ale nic to nie dalo chociz przy przekrecaniu stacyjki do konca kontrolki nie przygasaly zeby wygladalo to na padniety akumulator szyby chodzily normalnie swiatla tez sie normalnie swiecily wiec odpalilem go na popych zrobilem jakies 8km po czym zgasilem zeby zpbaczyc czy odpali i nic po jakis 5 minutach przekrecania stacyjka od zera do momentu gdy powinien zakrecic rozrusznik cos zaskoczylo delikatnie rozrusznik zakrecil sie moze o jakies max.10stopni i puzniej znowu cisza wiec znowu zabawa z kablami nic nie dala wiec auto na linke i odpalilem go bez problemu z linki....teraz nie wiem czy padl rozrusznik czy szczotki sie zawiesily bo mialem w przeciagu 2/3 miesiecy 2 razy sytuacje gdy przekrecalem stacyjke i nic sie nie dzialo ale za 2/3 razem odpalil normalnie a dzisiaj zdechl na dobre;/ czy to moze jakies zwarcie poszlo bo to ze glosniki stracily moc nagle to nie bylo tez normane bo nigdy wczesniej nic sie podobnego nie dzialo...bardzo prosze o pomoc gdyz moje audi jest mi potrzebne do pracy... <buu>
Ostatnio zmieniony 18 paź 2010, 10:16 przez DuzyKrk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BorysTDI
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: BorysTDI » 18 paź 2010, 08:41

A masy Kolego nie zgubiłeś w aucie?

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 18 paź 2010, 09:49

Może po prostu kostka stacyjki wysiadła. Podaj plus z akumulatora na blaszkę z lewym dolnym rogu (patrząc od przodu auta) skrzynki bezpieczników, wtedy powinien włączyć się rozrusznik.

DuzyKrk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DuzyKrk » 18 paź 2010, 13:45

aldi miales racje po podaniu pradu bezposrednio z akumulatora na ta blaszke auto odpalilo:) gdzie moge dostac ta kostke stacyjki? co wogole zrobic zeby autko odpalalo jak dawniej....

Awatar użytkownika
jacekku
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jacekku » 18 paź 2010, 14:03

Ori w aso a zamiennik w każdym sklepie motoryzacyjnym za ok 30. zł

DuzyKrk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DuzyKrk » 18 paź 2010, 17:18

:-D :-D kupilem zamiennik za 53zl :D wymienilem i chodzi:) mala pierdoła ale moze zatruc zycie jak sie nie wiem co sie stalo i jak za to zabrac:D ale dziki naszemu forum wszytsko poszlo szybko i sprawnie wielkie dzieki pozdrawiam damian:)

majster691

Post autor: majster691 » 13 lis 2013, 11:06

Witam Panowie mam identyczny problem jak kolega DuzyKrk tylko że u mnie wymiana kostki nic nie pomogła, akumulator też mam nowy wymieniony tydzień temu. Co może być przyczyną braku reakcji po przekręceniu kluczyka. Czy to mogą być szczotki rozrusznika?

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 13 lis 2013, 11:13

jezeli tam podasz plus co aldi wyzej pisze, i rozrusznik kreci, to zostala ci cala stacyjka do wymiany,

sa na forum tematy o tym

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl