[b4 2.3 NG] Modyfikacje - Swap na 2.2T
- tomziel_20
- Forum Audi 80
[b4 2.3 NG] Modyfikacje - Swap na 2.2T
Witam chciał bym zrobić swampa z 2.3E na 2.2T mam na oku silnik 174tys przebiegu zawory nie stukają co podobno jest częste w tych silnikach koleś dorzuca skrzynie quattro silnik jest jeszcze w aucie powiedzcie jaki osprzęt jeszcze bym potrzebował dokupić tak że by wszystko grało??
Ostatnio zmieniony 01 cze 2011, 15:24 przez tomziel_20, łącznie zmieniany 3 razy.
- tomziel_20
- Forum Audi 80
Koleś coś mota z tym silnikiem nie wie dokładnie jakie oznaczenie czy 3B czy ABY trzeba będzie szukać coś innego
I tu kolejne pytanie do Was co najlepiej wsadzić do cabrio może 2.8 z nowszego modelu już sam nie wiem może kapitalny remont mojego silnika jakieś sportowe wałki itd. jeżeli chodzi o kasę to praktycznie bez ograniczeń autko zostawiłem sobie już tylko na sezon letni i chcę je konkretnie doinwestować nowy soft już jest teraz idzie kompletnie obszycie wnętrza potem chciał bym sie zabrać za ten silnik
Oczywiście pisząc kasa bez ograniczeń nie mam na myśli wspawywania quattro i robienia 500ps w końcu cabrio bardziej do lansu jest ale troszkę mocy by się przydało do swobodnego wyprzedzania więc jaka opcja była by najlepsza ??
I tu kolejne pytanie do Was co najlepiej wsadzić do cabrio może 2.8 z nowszego modelu już sam nie wiem może kapitalny remont mojego silnika jakieś sportowe wałki itd. jeżeli chodzi o kasę to praktycznie bez ograniczeń autko zostawiłem sobie już tylko na sezon letni i chcę je konkretnie doinwestować nowy soft już jest teraz idzie kompletnie obszycie wnętrza potem chciał bym sie zabrać za ten silnik
Oczywiście pisząc kasa bez ograniczeń nie mam na myśli wspawywania quattro i robienia 500ps w końcu cabrio bardziej do lansu jest ale troszkę mocy by się przydało do swobodnego wyprzedzania więc jaka opcja była by najlepsza ??
- tomziel_20
- Forum Audi 80
A4 B5Leo pisze:A4.
Jak ci sie trafi to szukaj z kiera po lewej stronie auta, bez prawa do rejestracji, wiecej gratow sprzedasz niz z anglika.
W twoim przypadku zaopatrzyc sie musisz w chodnice, wentylatory od 80tki R4, najlepiej najwydajniejsza z moziwych, wiec i tak kilka gratow bedziesz musial dokupic.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
AEB jeszcze w Passacie B5 oraz A6 C5: http://www.audiklub.org/silniki/aeb/all ... x/all.html
- tomziel_20
- Forum Audi 80