[all] Róznica miedzy kołem 1 masowym a 2 masowym
[all] Róznica miedzy kołem 1 masowym a 2 masowym
Witam jakie sa róznice miedzy tymi kołami i czy jest mozliwosc zamontowania koła jednomasowego do silnika 1.9 tdi AHH?
- tokarka606
- Forum Audi 80
Nie ma takiego silnika.lukwoj21 pisze:1.9 tdi AHH
Różnica jest taka ,że w kole jednomasowym tłumienie odbywa się poprzez sprężyny w tarczy sprzęgła a w dwumasowym koło składa się z dwóch części gdzie część współpracująca z tarczą osadzona jest na łożysku a moment przekazywany przez zabieraki za pośrednictwem sprężyn.W takim sprzęgle nie występują sprężyny w tarczy.
Do wielu marek samochodów występują już zamienniki kół.
Tak to mniej więcej działa.
http://www.youtube.com/watch?v=y667Nnh1TeY
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
ale również zakładają zwykłe koło zamiast dwu masowe opinie są różne na temat wiadomo w tym wszystkim chodzi o kasę jak ja do swojego AFN założe zwykłe koło + tarcze to mnie wyniesie koszt 800 zł jak sam będe robił a dwumasowe kolo to jest koszt 1400 zł + 600 zł sprzęgło LUK na klubie a4 .pl w dziale warsztat masz opis z ceną jak to wszystko wygląda
- tokarka606
- Forum Audi 80
Silnik 1.9 tdi AHH wystepuje a A4 ma 90ps 210Nm i turbo ze zmienna geometrią.tokarka606 pisze:Nie ma takiego silnika.lukwoj21 pisze:1.9 tdi AHH
Różnica jest taka ,że w kole jednomasowym tłumienie odbywa się poprzez sprężyny w tarczy sprzęgła a w dwumasowym koło składa się z dwóch części gdzie część współpracująca z tarczą osadzona jest na łożysku a moment przekazywany przez zabieraki za pośrednictwem sprężyn.W takim sprzęgle nie występują sprężyny w tarczy.
Do wielu marek samochodów występują już zamienniki kół.
Tak to mniej więcej działa.
http://www.youtube.com/watch?v=y667Nnh1TeY
- tokarka606
- Forum Audi 80