[B3 All] Jak wyjąć szyberdach ??
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
witam, dziś zdjąłem szyberdach bo była delikatna przerwa jak był zamknięty i mnie to denerwowało.
okazało się, że jedna prowadnica jest pęknięta i wymontowałem ją ale niestety gdy uderzyłem do pana który zajmuje się zalewaniem alu, to mnie rozczarował bo ten stop jest nie spawalny
teraz pytanie, czy jest możliwość dostać to w sklepie lub jest możliwość wykonać to ustrojstwo z aluminum na CNC? (mam znajomego ale dopiero w przyszłym tygodniu będe z nim rozmawiał...)
okazało się, że jedna prowadnica jest pęknięta i wymontowałem ją ale niestety gdy uderzyłem do pana który zajmuje się zalewaniem alu, to mnie rozczarował bo ten stop jest nie spawalny
teraz pytanie, czy jest możliwość dostać to w sklepie lub jest możliwość wykonać to ustrojstwo z aluminum na CNC? (mam znajomego ale dopiero w przyszłym tygodniu będe z nim rozmawiał...)
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
u mnie obie byly polamane.Zalatwilem to tak wziolem miedziany plaskownik o podobnej grubosci,odrysowalem na nim polamana prowadnice i cheja szlifierka, otwory ponawiercalem wiertarka , te podluzne wyciecia tez wiertarka miejsc w miejsc.Potem pilnik okragly do oszczenia lancucha pily spalinowej,i szlifowalem az zrobilem idetyczna kopie prowadnicy,i dziala jak zloto <ok> Zajelo mi to ze 2godziny nad jedna sztuka.A jak sie zdecydujesz na dorabianie tego to jednak zrob z czegos innego niz miedz . Bo strasznie zle sie to obrabia.Nagrzewa sie szybko,ciagliwe jest,zapycha sie pilnik itp
-
- Forum Audi 80
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
Kolego nioop a możesz powiedzieć jaki masz klej bo odkleiła mi się podsufitka i nie wiem czym ją podkleić a co do szyberdachu to u mnie się otwiera i zamyka ale ciężko i trzeba mu pomagać ręką jeżeli nie to się zatrzymuje i zaczyna szczyrkać {słychać jakby przeskakiwały jakieś tryba)co to może być ktoś wie ??
- Godlech912
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Witam Panów. Mój problem jest czysto estetyczny. Podsufitka na szyberdachu mi opadła ze strony pasażera i przyglądałem się temu uważnie. Widziałem, że są tam uchwyty, (nie wiem czy plastikowe czy metalowe) które przytrzymują podsufitkę w odpowiedniej pozycji. Jak się do tego dobrać żeby nie sknocić? :->
Re: szyberdach podsufitka demontaż
a jak wymienić samą prowadnicę która jest zanaczona na fotce "3" i "4" , czy trzeba wyjmową cały szyberdach czy można to zrobić prościej?
czy lewa prowadnica jest taka sama jak prawa , bo dorwałem na szrocie ale prowadnice z lewej , u mnie jest do wymiany z prawej i na szrocie jak na złość ta z prawej jest złamana , pomoże ktoś ?
[url=http://img354.imageshack.us/img354/9070/3zaczepdachu.jpg]Obrazek
czy lewa prowadnica jest taka sama jak prawa , bo dorwałem na szrocie ale prowadnice z lewej , u mnie jest do wymiany z prawej i na szrocie jak na złość ta z prawej jest złamana , pomoże ktoś ?
[url=http://img354.imageshack.us/img354/9070/3zaczepdachu.jpg]Obrazek
-
- Forum Audi 80
jeśli masz problemy z szybrem to możesz kupić kompletny z blachą w innym kolorze a następnie wystarczy zrobić przerzutkę samej blachypavloprod pisze:Ja mam male pytanko.. gdyż w mojej B3 szyber jest rozpi$%&^ cały i chcialbym go wymienic.
Moge dostac szyberdach pod kolor ale od b4
Czy robi to jakas roznice??
zdejmowal ktos moze tapicerke w avancie? kurcze nie wiem jak to ugrysc oddalem wnetrze do tapicera i zostal tylko ten nieszczesny szyber jezeli ktos robil proze o pomoc
[ Dodano: 2012-04-24, 16:14 ]
dobra nie to nie :)sam zrobilem w sumie proste tylko ze zamiast uchylac go do gory trzeba odsunac do tylu wychylic sie troche do gory tam na wiezchu widac po lewej i prawej stronie dwie czarne spinkidelikatnie rozginamy je i pchamy do tylu cala tapicerke potem wyginamy do dolu zeby ominac mocowania spinek i wychodzi nie wiem tylko jak z zalozeniem:(w sobote odbieram to sie odezwe
[ Dodano: 2012-04-24, 16:14 ]
dobra nie to nie :)sam zrobilem w sumie proste tylko ze zamiast uchylac go do gory trzeba odsunac do tylu wychylic sie troche do gory tam na wiezchu widac po lewej i prawej stronie dwie czarne spinkidelikatnie rozginamy je i pchamy do tylu cala tapicerke potem wyginamy do dolu zeby ominac mocowania spinek i wychodzi nie wiem tylko jak z zalozeniem:(w sobote odbieram to sie odezwe
A ja mam problem z szyberkiem
Nie domykał mi się i postanowiłem go rozebrać i jak się okazało był pęknięty taki plastik w prowadnicy, ale na szczęście znalazły się części i przykleiłem to do prowadnicy, trzyma się dobrze.
Wszystko wyczyściłem i chodzi lekko daszek, ale problem jest taki że po złożeniu nie mogę za cholerę ustawić dachu, dach się zamyka a silniczek dalej pracuje i cały czas terkocze (przeskakuje zębatka na tych linkach) wcześniej tak nie miałem i nie wiem o co chodzi, nie wiem jak to skasować, może ktoś też miał tego typu problem?
[ Dodano: 2012-05-27, 00:01 ]
Zauważyłem też jeszcze jeden problem, kiedy wyjmuję silniczek i naciskam przycisk otwierania dachu to w jedną stronę mogę ciągle nim kręcić, tzn niby się zatrzymuje, ale za każdym razem jak nacisnę to idzie dalej i słychać jak przeskakuje a w drugą stronę już jest normalnie, zatrzymuje się po trzecim razie i dalej nie idzie, nie wiem o co chodzi z tym...
Nie domykał mi się i postanowiłem go rozebrać i jak się okazało był pęknięty taki plastik w prowadnicy, ale na szczęście znalazły się części i przykleiłem to do prowadnicy, trzyma się dobrze.
Wszystko wyczyściłem i chodzi lekko daszek, ale problem jest taki że po złożeniu nie mogę za cholerę ustawić dachu, dach się zamyka a silniczek dalej pracuje i cały czas terkocze (przeskakuje zębatka na tych linkach) wcześniej tak nie miałem i nie wiem o co chodzi, nie wiem jak to skasować, może ktoś też miał tego typu problem?
[ Dodano: 2012-05-27, 00:01 ]
Zauważyłem też jeszcze jeden problem, kiedy wyjmuję silniczek i naciskam przycisk otwierania dachu to w jedną stronę mogę ciągle nim kręcić, tzn niby się zatrzymuje, ale za każdym razem jak nacisnę to idzie dalej i słychać jak przeskakuje a w drugą stronę już jest normalnie, zatrzymuje się po trzecim razie i dalej nie idzie, nie wiem o co chodzi z tym...