Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Cabrio] Hardtop - czy warto kupić?

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
wilu
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[Cabrio] Hardtop - czy warto kupić?

Post autor: wilu » 25 paź 2010, 19:47

Otóż mogę kupić w miarę w dobrej $$ hardtopa ale jako że mam pierwszy sezon cabrio i bedzie uzytkowane przez okres zimowy - pytanie czy warto nabyc hardtopa czy olac sprawe i najzwyzej obszyc dach na nowo? ( w najgorszej wersji)

Pytanie do Was - na ile sie dach niszczy w zime?

to że będzie ciepło w środku to już sie doczytałem i że auto szybko sie nagrzewa i równie szybko wychładza ale głownie mi chodzi o stan dachu-moj jest jak przysłowiowa nówka i wolałbym żeby tak zostało stąd też -rozterka bo wiadomo wydać grubsze $$ na coś co się nie przyda- to nie tak łatwo w tych czasach.
Dodam że auto bedzie garażowane ale dzien w dzien uzytkowane.
Obszycie to jedno ale uszczelki itd to drugie, a hardtop to hardtop- i tu sie kłania brak zdecydowania.
Cabrio miało być na sezon ale zamieszka na dłuzej - inne auto zostało sprzedane i niestety musi być uzytkowane zimą innej opcji nie ma - także tylko takie rozwiązaie wchodzi w grę.

Wiadomo że nikt za mnie nie zadecyduje tyle ze zdam sie na opinie bardziej doświadczonych w tej kwestii.Za wszelkie opinie/sugestie serdecznie dziękuje z góry
Ostatnio zmieniony 27 paź 2010, 00:13 przez wilu, łącznie zmieniany 3 razy.

Dziki
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Dziki » 25 paź 2010, 20:04

ja na twoim miejscu bym go zabrał ;-) jak w naprawde dobrych PLNach i stan bez ukrytych wad...
pojeździsz przetestujesz sprawdzisz czy spełnia twoje oczekiwania, a jak nie to sprzedasz być może z zyskiem bo jest tego mało i kupiec wcześniej czy później powinien się znaleźć <ok>

Awatar użytkownika
wysio
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wysio » 25 paź 2010, 20:10

jak masz w miarę dobrej kasie to ja bym brał bo z hartopem jest to COUPE CABRIO a i wtedy auto jest niepowtarzalne .
Co do dachu jak go dobrze zaimpregnujesz przed zimą , i nie bedziesz go otwierał na mrozie to nic mu sie złego nie stanie .

UFOtm
Moderator
Moderator
Imię: Michał
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: UFOtm » 27 paź 2010, 00:13

:arrow: dobra cena to 2000-3000pln wiecej to juz normalna cena - jesli w twoim kolorze to bym sie nie zastanawial jezeli w jakims innym to kwestia czy podpasuje (uniwersalny czarny lub srebrny to brac bez zastanowienia <ok>

Awatar użytkownika
Harry71
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Harry71 » 27 paź 2010, 19:09

Jak masz okazje go kupic w dobrej cenie to go kup cztery lata posiadam Cabrio i dwa sezony stalo pod chmurka impregnaty sa dobre ale snieg i mroz robi swoje jak juz kupisz hartopa to jak masz opcje odkrec dach szmaciany na zime i zostaw rozlozony jak masz miejsce wtedy szybka nie dostaje po d...e ;-)

wilu
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: wilu » 28 paź 2010, 13:15

ok może i troche mało wypowiedzi -za które dziękuje-ale powiem tak - jakby ktoś miał na przyszłość podpbny dylemat :

kupujesz hardtopa i wydajesz $$, które w jakis sposob idzie odzyskac (w mniejszej bądź większej kwocie), a jak zniszczy sie soft - trzeba obszyć wydać mniej więcej 1,5-2 tyś i masz nowy dach, ktorego w razie W nie sprzedasz

to takie moje zdanie stąd - dezyzja zapadła - czas nabyć :mrgreen:

Awatar użytkownika
pandamix
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: pandamix » 28 paź 2010, 16:46

i jak kupisz i założysz to pochwal się na forum :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 29 paź 2010, 11:23

wilu, w zabrzu byl swego czasu czarny na deal, ja poki co nie kupuje bo nie bede raczej jezdzil w zime z powodu nowego lakieru i wole wydac 2k na drugie auto, niz 4k na hardtopa i przy okazji eskploatowac cabrio...

wilu
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: wilu » 29 paź 2010, 12:39

już od nocy można powiedzieć hardtop siedzi na aucie :mrgreen: Cena spadła więc grzech było nie brać.
Teraz i tak go musze sciągnąc obadać podłaczenie do ogrzewania szyby i zaipregnować softa do porządku.

Kolczat - niestety moje cabrio będzie ekspoatowane zimą chociaż i tak jeszcze zostaje type-r H
ale 2-3 x w tygodniu oba auta wyjeżdzają jednocześnie i nie ma innej opcji.
Także ja wolałem wydac i doinwestować cabrio żeby jak najlepiej było.

Przyznam że wygląda to ciekawie nawet pomijając fakt że auto jest granatowe a dach czarny - jakoś sie to komponuje i nawet fajna "qupeta" z tego wyszła, a czarny dach sie w razie czego szybciej sprzeda niż np. czerwony.Tyle że po załozżeniu zimówek -15" w całości to duuużo straciło na wyglądzie żeby nie poweiedzieć że "malutkie te kółecka"

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 29 paź 2010, 18:56

napisz mi na pw ile dales i jak bedziesz sprzedawal to chce miec prawo pierwokupu ;p jak bede mial kase na stanie to odkupie go, no i mam nadzieje ze sie spotakmy w nablizszym czasie na patelni bo kuzyn mi mowil ze da mi znac jak bedziecie spota robic i zobacze cabrio z hardem na zywo ;]

Awatar użytkownika
gornik
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gornik » 29 paź 2010, 23:20

Pokaż zdjęcia, hardtop dobry rarytas. Jak wyrwałeś to w dobrej monecie
to zostało tylko chwalić co więcej pisać. Kolczat już się na niego szykuję widzę.

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 01 lis 2010, 19:41

właśnie zapodaj zdjęcia jak wygląda na cabrio bo tez jestem ciekawy

Awatar użytkownika
KORU
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: KORU » 01 lis 2010, 23:53

Nie nie pokazuj bo wyglada to mniejwiecej tak :lol: :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
gornik
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gornik » 02 lis 2010, 00:23

KORU, ale z tego co wiem były co najmniej 3 różnice hardów,
jedne lepsze, drugie gorsze choć różniły się minimalnie.

Awatar użytkownika
KORU
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: KORU » 02 lis 2010, 00:28

Skad ty masz takie informacje ? :roll: Czym hardtop moze sie roznic skoro linia bocznych szyb jest w kazdym Cabrio taka sama. Moze tylnia szyba jest mniejsza albo ktos sobie sam wydziabał z blachy. Hardtop jaki jest kazdy widzi. Przeciez na tych 2 zdjeciach hardtop jest identyczny nie ma w nim zadnej roznicy. Zreszta co to ma za znaczenie powinien pasowac do kazdego Cabrio bo wymiary budy sie nie zmienily od 1991 do 2000 roku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl