[Cabrio] Hardtop - czy warto kupić?
[Cabrio] Hardtop - czy warto kupić?
Otóż mogę kupić w miarę w dobrej $$ hardtopa ale jako że mam pierwszy sezon cabrio i bedzie uzytkowane przez okres zimowy - pytanie czy warto nabyc hardtopa czy olac sprawe i najzwyzej obszyc dach na nowo? ( w najgorszej wersji)
Pytanie do Was - na ile sie dach niszczy w zime?
to że będzie ciepło w środku to już sie doczytałem i że auto szybko sie nagrzewa i równie szybko wychładza ale głownie mi chodzi o stan dachu-moj jest jak przysłowiowa nówka i wolałbym żeby tak zostało stąd też -rozterka bo wiadomo wydać grubsze $$ na coś co się nie przyda- to nie tak łatwo w tych czasach.
Dodam że auto bedzie garażowane ale dzien w dzien uzytkowane.
Obszycie to jedno ale uszczelki itd to drugie, a hardtop to hardtop- i tu sie kłania brak zdecydowania.
Cabrio miało być na sezon ale zamieszka na dłuzej - inne auto zostało sprzedane i niestety musi być uzytkowane zimą innej opcji nie ma - także tylko takie rozwiązaie wchodzi w grę.
Wiadomo że nikt za mnie nie zadecyduje tyle ze zdam sie na opinie bardziej doświadczonych w tej kwestii.Za wszelkie opinie/sugestie serdecznie dziękuje z góry
Pytanie do Was - na ile sie dach niszczy w zime?
to że będzie ciepło w środku to już sie doczytałem i że auto szybko sie nagrzewa i równie szybko wychładza ale głownie mi chodzi o stan dachu-moj jest jak przysłowiowa nówka i wolałbym żeby tak zostało stąd też -rozterka bo wiadomo wydać grubsze $$ na coś co się nie przyda- to nie tak łatwo w tych czasach.
Dodam że auto bedzie garażowane ale dzien w dzien uzytkowane.
Obszycie to jedno ale uszczelki itd to drugie, a hardtop to hardtop- i tu sie kłania brak zdecydowania.
Cabrio miało być na sezon ale zamieszka na dłuzej - inne auto zostało sprzedane i niestety musi być uzytkowane zimą innej opcji nie ma - także tylko takie rozwiązaie wchodzi w grę.
Wiadomo że nikt za mnie nie zadecyduje tyle ze zdam sie na opinie bardziej doświadczonych w tej kwestii.Za wszelkie opinie/sugestie serdecznie dziękuje z góry
Ostatnio zmieniony 27 paź 2010, 00:13 przez wilu, łącznie zmieniany 3 razy.
ok może i troche mało wypowiedzi -za które dziękuje-ale powiem tak - jakby ktoś miał na przyszłość podpbny dylemat :
kupujesz hardtopa i wydajesz $$, które w jakis sposob idzie odzyskac (w mniejszej bądź większej kwocie), a jak zniszczy sie soft - trzeba obszyć wydać mniej więcej 1,5-2 tyś i masz nowy dach, ktorego w razie W nie sprzedasz
to takie moje zdanie stąd - dezyzja zapadła - czas nabyć :mrgreen:
kupujesz hardtopa i wydajesz $$, które w jakis sposob idzie odzyskac (w mniejszej bądź większej kwocie), a jak zniszczy sie soft - trzeba obszyć wydać mniej więcej 1,5-2 tyś i masz nowy dach, ktorego w razie W nie sprzedasz
to takie moje zdanie stąd - dezyzja zapadła - czas nabyć :mrgreen:
już od nocy można powiedzieć hardtop siedzi na aucie :mrgreen: Cena spadła więc grzech było nie brać.
Teraz i tak go musze sciągnąc obadać podłaczenie do ogrzewania szyby i zaipregnować softa do porządku.
Kolczat - niestety moje cabrio będzie ekspoatowane zimą chociaż i tak jeszcze zostaje type-r H
ale 2-3 x w tygodniu oba auta wyjeżdzają jednocześnie i nie ma innej opcji.
Także ja wolałem wydac i doinwestować cabrio żeby jak najlepiej było.
Przyznam że wygląda to ciekawie nawet pomijając fakt że auto jest granatowe a dach czarny - jakoś sie to komponuje i nawet fajna "qupeta" z tego wyszła, a czarny dach sie w razie czego szybciej sprzeda niż np. czerwony.Tyle że po załozżeniu zimówek -15" w całości to duuużo straciło na wyglądzie żeby nie poweiedzieć że "malutkie te kółecka"
Teraz i tak go musze sciągnąc obadać podłaczenie do ogrzewania szyby i zaipregnować softa do porządku.
Kolczat - niestety moje cabrio będzie ekspoatowane zimą chociaż i tak jeszcze zostaje type-r H
ale 2-3 x w tygodniu oba auta wyjeżdzają jednocześnie i nie ma innej opcji.
Także ja wolałem wydac i doinwestować cabrio żeby jak najlepiej było.
Przyznam że wygląda to ciekawie nawet pomijając fakt że auto jest granatowe a dach czarny - jakoś sie to komponuje i nawet fajna "qupeta" z tego wyszła, a czarny dach sie w razie czego szybciej sprzeda niż np. czerwony.Tyle że po załozżeniu zimówek -15" w całości to duuużo straciło na wyglądzie żeby nie poweiedzieć że "malutkie te kółecka"
Skad ty masz takie informacje ? :roll: Czym hardtop moze sie roznic skoro linia bocznych szyb jest w kazdym Cabrio taka sama. Moze tylnia szyba jest mniejsza albo ktos sobie sam wydziabał z blachy. Hardtop jaki jest kazdy widzi. Przeciez na tych 2 zdjeciach hardtop jest identyczny nie ma w nim zadnej roznicy. Zreszta co to ma za znaczenie powinien pasowac do kazdego Cabrio bo wymiary budy sie nie zmienily od 1991 do 2000 roku.