[AAH 2.8] problem z płynem
-
- Audi 80 Klub
witam zrobiłem auto nie miałem kiedy napisać wam
były walnięte uszczelki pod głowicą i dla tego płyn ubywał i to wszystko się działo teraz jest wszystko ok wymieniłem uszczelki termostat oleje płyny i śmigam
co do zapowietrzonego układu to jak nagrzewnica jest zapowietrzona to wywala korkiem płyn pozdro
były walnięte uszczelki pod głowicą i dla tego płyn ubywał i to wszystko się działo teraz jest wszystko ok wymieniłem uszczelki termostat oleje płyny i śmigam
co do zapowietrzonego układu to jak nagrzewnica jest zapowietrzona to wywala korkiem płyn pozdro
-
- Audi 80 Klub
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Za dużo by pisać. Poszukaj, bo było o tym nie raz. Przyczyn może być wiele: źle odpowietrzony układ, walnięty korek zbiornika wyrównawczego, przytkany układ chłodzenia (zakamieniona chłodnica), pompa wody, uszczelka pod głowicą, głowica... itp.slawek88yo pisze:koledzy a wiecie moze dlaczego po ostrzejszej jezdzie zaczyna wywalac płyn w zbiorniku wyrownawczym ???
-
- Audi 80 Klub
-
- Audi 80 Klub
Kolego zrób tak jak koledzy wyżej napisali. Najpierw wymień korek , sprawdź termostat i odpowietrz układ, może coś pomoże. U mnie też były cyrki z płynem chłodniczym , 3 zbiorniczki już wymieniałem bo je rozsadzało. Obawiałem się najgorszego , że jest trafiona uszczelka. Ale jak się później okazało gazownicy mi żle poprowadzili węże i się robiło ciśnienie w układzie. A co do sprawdzenia uszczelki to najlepszym sposobem jest chyba sprawdzenie kompresji w cylindrach.