Audio w b4
ewentualnie...od biedy jakis PORZADNY zestaw dwudrozny zseparowany w orginalne miejsca w kokpicie...(to tak okolo 150pln)...i masz 850 na sub i wzmaka...za ta cene tez juz cos ciekawego wylapiesz ...
poza...puki co sam mam zanontowane glosniczki w orginalne miejsca w kokpiecie...i musze przyznac ze calkiem pzytywnie gra z subem w bagazniku
ale naprawde warto troszke zainwestowac pieniedzy i czasu w panele drzwiowe pod midbass'y i twitery w slupkach ...efekt nieporownywalny :mrgreen:
poza...puki co sam mam zanontowane glosniczki w orginalne miejsca w kokpiecie...i musze przyznac ze calkiem pzytywnie gra z subem w bagazniku
ale naprawde warto troszke zainwestowac pieniedzy i czasu w panele drzwiowe pod midbass'y i twitery w slupkach ...efekt nieporownywalny :mrgreen:
mialem kiedys w drzwiach i w slupkach ale to byly czasy trabanta nie powiem gralo swietnie ale tutaj szkoda mi boczkow sa w stanie idealnym i nie chce ich ciac myslalem o glosnikach hertz dcx 100 w deske jakis wzmacniasz blaupunkta i skrzynke jbl ale znowu czytalem tu na jakims forum ze niewarto inwestowac w deske bo przeszkadza przednia szyba zeby uzyskac ladny dzwiek i znow zbaranialem
dobrze słyszałeś w deskę nie warto inwestować bo i tak nie zagra tak jak drzwi jeśli nie chcesz nic ciąć możesz te boczki zdjąć a kupić podobne i to w nich grzebać ale wyjdzie wtedy drożej bo dochodzi kupno boczków większość ludzi tutaj będzie radzić ci głośniki w drzwi ale jeśli masz zamiar ładować w ori miejsca to nie musisz kupować tam głośników nie wiadomo jakiej klasy bo i tak to nic nie da
tak zgodze sie ze nie warto inwestowac...ale warto wydac "pare groszy" wiecej...niz sluchac "charczenie" z przodu ;]...poza majac w miare dobry sub...nie mozesz montowac z przodu byle jakich glosniczkow...bo bedziesz slyszal tylko same dzwieki niskotonowe dobiegajace z bagarznika przy glosniejszym odsluchu...a zgodzisz sie z tym ze to uciazliwe i nieprzyjemne :lol:
JBL GTO 18T myslalem o takich tweeterach na przod a z tylu to nie wiem moze ok 400w tylko ze nie mam pojecia jak to bedzie gralo a nie chcialbym metoda prob i bledow stracic kilku wyplat dlatego pytam was o rade moze ktos sie juz bawil w takie naglosnienie i podpowie Mi co zrobic i co kupic zeby to jakos wmiare ladnie zestroic
nie montuj tweterow z przodu...bo dziwek bedzie nijaki.
jak juz to zainwestuj w jakies 100mm...ale nie peyinga czy bossmana...tylko jakas renomowana marke np helix...hertz
a co do suba...osobiscie polecam JBL GTO 1214...sam mam takiego w sedanie...i powiem Ci ze rozwala bude :mrgreen: ...choc zakupujac taki zestaw razem ze wzmakiem przekroczysz kosz sprzetu (razem z przodem) o jakies 100-200 pln.
mysle ze w avancie starczyla by Ci mniejsza moc...250-300w rms
osobiscie polecam JBL...ale jeszcze mozesz sie rozgaldnac nad rockford'em...hertz'em...
i jeszcze jedno...jaki rodzaj skrzyni chcesz...tzn jaki rodzaj muzyki sluchasz :?:
jak juz to zainwestuj w jakies 100mm...ale nie peyinga czy bossmana...tylko jakas renomowana marke np helix...hertz
a co do suba...osobiscie polecam JBL GTO 1214...sam mam takiego w sedanie...i powiem Ci ze rozwala bude :mrgreen: ...choc zakupujac taki zestaw razem ze wzmakiem przekroczysz kosz sprzetu (razem z przodem) o jakies 100-200 pln.
mysle ze w avancie starczyla by Ci mniejsza moc...250-300w rms
osobiscie polecam JBL...ale jeszcze mozesz sie rozgaldnac nad rockford'em...hertz'em...
i jeszcze jedno...jaki rodzaj skrzyni chcesz...tzn jaki rodzaj muzyki sluchasz :?:
tak jak piszesz...jak najbardziej skrzynka zamknieta :mrgreen:
na przod dobry wybor ...jak najbardziej hertz :mrgreen:
a co do wzmaka...osobiscie mam CRUNCH GTX-2400...i daje rade...i to mega :mrgreen:...
ale polecam tez CARPOWER 2/250 (kolega ma taki wzmak podpiety pod ten sub)...wiesz...masz tu jeszcze duzo opcji...poszukaj cos do 400rms...a cenowo za wzmak...to kwota w granicach 450-600...zalezy od marki. (ja za swoj dalem 480...z czego jestem b. zadowolnony)
na przod dobry wybor ...jak najbardziej hertz :mrgreen:
a co do wzmaka...osobiscie mam CRUNCH GTX-2400...i daje rade...i to mega :mrgreen:...
ale polecam tez CARPOWER 2/250 (kolega ma taki wzmak podpiety pod ten sub)...wiesz...masz tu jeszcze duzo opcji...poszukaj cos do 400rms...a cenowo za wzmak...to kwota w granicach 450-600...zalezy od marki. (ja za swoj dalem 480...z czego jestem b. zadowolnony)
wiesz...jesli chcesz slyszec murzynka grajacego ma bebenkach to bierz tego blaupunkta :mrgreen: ...naprawde rozgladnij sie za jbl... herztem... albo rockfordem.
a co do wzmaka...hmm...bierz crunch albo carpower...a najlepiej jakies monoblock'i.
a co do boczkow...nie mozesz teraz wlozyc przedniego zestawu za 100 pln bo to bedzie h** a nie granie .
jesli chcesz zeby Ci naprawde dobrze gralo...jak juz sie zdecydowales na boczki...to musisz liczyc sie z kwota ok 500pln...licz tu glosniki (ok 300) do tego dobre wygluszenie(100) i same taschki...i tu kolejny problem...jesli sam bd robil to mysle ze zmiescisz sie w kwocie 100 pln(+obszycie)...a jesli nie to gotowe taschki na neci kosztuja 300 pln...
do tego...jesli chcesz w pelni wykorzystac swoj przedni zestaw...bedzie trzeba podlaczyc go pod kolejmy wzmak...i tu kolejny koszt...ok 200pln...
wiec jak widzisz...zabudowa car audio to nie takie "hop siup"
mozesz sobie zamontowac TUBE basowa z media i jakies glosniczki...ale chyba nie tedy droga? :mrgreen:
a co do wzmaka...hmm...bierz crunch albo carpower...a najlepiej jakies monoblock'i.
a co do boczkow...nie mozesz teraz wlozyc przedniego zestawu za 100 pln bo to bedzie h** a nie granie .
jesli chcesz zeby Ci naprawde dobrze gralo...jak juz sie zdecydowales na boczki...to musisz liczyc sie z kwota ok 500pln...licz tu glosniki (ok 300) do tego dobre wygluszenie(100) i same taschki...i tu kolejny problem...jesli sam bd robil to mysle ze zmiescisz sie w kwocie 100 pln(+obszycie)...a jesli nie to gotowe taschki na neci kosztuja 300 pln...
do tego...jesli chcesz w pelni wykorzystac swoj przedni zestaw...bedzie trzeba podlaczyc go pod kolejmy wzmak...i tu kolejny koszt...ok 200pln...
wiec jak widzisz...zabudowa car audio to nie takie "hop siup"
mozesz sobie zamontowac TUBE basowa z media i jakies glosniczki...ale chyba nie tedy droga? :mrgreen:
nie chce zadnych noname lepiej i czysciej zagralbym na grzebieniu :)trudno trzeba popuscic wodze fantazji do wiosny jeszcze daleko wiec dozbieram na cos lepszego a wogole ogladalem boczki na allegro za kpl w kolorze mojej tapicerki kolo chce 400pln z glosnikami z tylu a w fabrycznych miejscach te glosniki nie pociagna? moze po malych przerobkach typu zamocowania glosnikow w drzwiach w jakims koszu moznaby bylo uzyskac jakis fajny efekt