Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audio w b4

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 27 paź 2010, 19:21

kolego shaggy ale dlaczego piszesz mu że przednie głośniki pod wzmacniacz można by było kupić głośniki za te 250-000zł bo tyle kosztuje helix dark blue i podłączyć je pod samo radio a i też na początek da rade a jak stwierdzi że nie gra to może zawsze po np poł roku dokupić ten wzmacniacz ewentualnie kupić wzmak 4 kanałowy i pod 2 kanały podpiąć drzwi a 2 kolejne zmotykować i pod skrzynie przez zwrotnice dolnoprzepustową a co do kosza było gdzieś jak zrobić same dystanse tyle że z taszkami będzie estetyczniej choć jeśli sam dystans sie bardzo precyzyjnie wykona nie będzie źle było to gdzieś na forum a i nie zapominaj wyciszenie musi być alternatywą jest właśnie taśma dekarska za 100zł masz pasek chyba 30cmx10m co spokojnie na przednie drzwi starcza

shaggy06
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: shaggy06 » 27 paź 2010, 22:13

samamu z tylko jest bardzo prosto zmontowac miejsca pod glosniczki :)...poza orginalnych glosnikow nie polecam...bo pewnie beda charczec :-P. pozatym hmmm...koszt bedzie porownywalny kupujac zestaw przod + tyl...a przod + bagaznik...ale wybierajac 1 opcje masz poprostu wiecej srania :-P ...ale efekt...tak jak mowisz...bedzie tez ciekawy :-P...tez dobre rozwiazanie jesli nie chcesz bagaznika "zagracac"...choc w avanciku duzy bagaznik :-P
kolego mezik podalem koszt orjentacyjny z ta cena...i tak jak piszesz...helix lub hertz do przodu...tylko wiadomo...z glosnikow podlaczanych pod radio nie wydusisz tyle co podpietych pod wzmaka...ale pewnie ze mozna :-)
wspominales o wzmaku 4 kanalowym...to zle rozwiazanie...chyba ze chcesz wydac na jeden wzmak ok 800-1000 pln;]...bo przez taki zwykly wzmak 4 kanalowy...nie wyciagniesz z suba tego co powinienies ;]( jak sub 250-300 rms). i tak jak pisales...uzyj do wyglusenia maty dekarskiej...cena 100pln za rolke 10m x 30 cm :-P starczy Ci to na wygluszenie przednich drzwi i bagaznika :mrgreen:
a co do taschek...nie polecam tych z neta...pozniewaz nie zawsze pasuja...a poza to tandeta...niesolidnie wykonane...Rafka jak masz checi i ambicje to montuj sam...
sam jestem wlasnie na etapie przedniej zabudowy...i duzo roboty...srania...i poswieconego czasu.jesli masz jakies pytania itp to mozesz smialo dzwonic :mrgreen: (jak cos to podam nr kom)...

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 28 paź 2010, 06:32

to ja powiem to samo co ty propo taszek że lepiej zrobić samemu ja wykonywałem choć trochę to trwało to jestem zadowolony a co do ori głośników to NOT ;D heh a no wiadomo że sie nie wydusi z samego radia ale na początek moze wystarczyć :D

shaggy06
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: shaggy06 » 28 paź 2010, 07:12

Mezik ta kwestjie pozostawmy juz koledze do rozwiazania :-P

rafka80
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rafka80 » 30 paź 2010, 06:41

rozmawialem ostatnio ze znajomym elektronikiem na temat przodu wsumie zajmuje sie czym innym ale ogolne pojecie ma, co do przodu mowil Mi ze glosnik musi byc przykrecony do drzwi seryjnie auta z naglosnieniem np bosse maja kosz i glosnik przykrecony do drzwi a boczek jest tylko zaslepka do glosnika chodzi podobno o to ze sam boczek z przykreconym do niego glosnikiem wpada w wibracje i znieksztalca dzwiek wiec pomyslalem o dystansach zeby glosniki maksymalnie odstawic od drzwi i schowac pod boczek a co do typu naglosnienia najbardziej pasowaloby Mi mocny przod i dopalic go subem tylko boczki musze kupic narazie znalazlem tylko kpl moze trafi sie sam przod wiecej zostaloby na glosniki

shaggy06
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: shaggy06 » 30 paź 2010, 14:01

to duzo Ci nie powiedzial :-P to chyba logiczne ze glosnik przykreca sie do drzwi za pomoca dystansu :-P no bo w powietrzu raczej nie da sie go zamontowac :mrgreen:
Rafka zabierasz sie sam za boczki?? czy "zlecasz" komus brudna ale jakze przyjemna robote ?? :mrgreen:

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl