Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi 80 B4 1,9 TDI Avant

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
kamilek89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamilek89 » 29 paź 2010, 22:04

no tak czytam i czytam no i audika dość fajna :lol: jak silnik zdrowy to popraw blachy i baza do rezania jak nic :lol:
mówiąc że masz kaske na rezanie to mamy rozumieć że 10tyś masz już gotowe?? :mrgreen:
Jak wspominał Niki20 to takie 5tyś to na dobry początek typu gleba,felga,zderzak coś w środku i 5tysi nie ma :-P ale kolego powiem Ci jedno zaczniesz się zagłebiać na forum i przeglądać wszystkie zrezane wozy to przestaniesz liczyć kase bo pasja stanie się ważniejsza <ok> <ok> a jak Ty zadbasz o auto to mówię Ci szczerze że ono też o Ciebie zadba :-D

funnyboy88

Post autor: funnyboy88 » 30 paź 2010, 01:50

kamilek89 pisze:ale kolego powiem Ci jedno zaczniesz się zagłebiać na forum i przeglądać wszystkie zrezane wozy to przestaniesz liczyć kase bo pasja stanie się ważniejsza <ok> <ok> a jak Ty zadbasz o auto to mówię Ci szczerze że ono też o Ciebie zadba :-D

Święte słowa i w 100% prawdziwe, to forum uzależnia! Ja już nawet swoją Niunię odstawiłem z pracy, szkoda mi jej było.. wolałem kupić autko za 1000 zł i je "dobijać" i tym oto sposobem stałem się posiadaczem...... TICO! :-D Audi teraz robi za dupowóz, którego nie ma co się wstydzić, a nawet być z niego dumnym, siadam, jadę i o nic się nie martwię, nawet to czy dojadę czy nie biorąc pod uwagę poziom paliwa w baku nie powoduje u mnie myśli "dojadę czy nie dojadę" :-) Audi ma coś w sobie, kocham tę markę, nie potrafię powiedzieć za co, bo ZA WSZYSTKO!

Awatar użytkownika
Marek92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marek92 » 30 paź 2010, 11:02

Widzę, że tu tak traktowane są samochody jak i na Alfaholikach :-)
Z tym obcinaniem, to nie było tak na serio... Myślałem chwilę o tym, ale przeszło mi praktycznie od razu :-P
Co do budżetu to tyle ile mam, to mi wystarczy :-)
Wystarczy mi lekka gleba, ładne felgi i zadbane wnętrze...

Najbardziej przerażają mnie pierdoły bo ich jest sporo i są upierdliwe... aż nie sposób ich wymienić...
Co do wyposażenia to klimatyzacja (która nigdy nie była czyszczona) ogrzewanie (które właściwie nie działa) podgrzewane fotele, tempomat który nie działa, pakiet S-line który już trochę zniszczony...

Dla mnie to zwykłe Audi po prostu :-P
Jak już dostanę kasę, sprzedam Alfę i wszystko będzie nie odwołalne zastanowię się co z nim zrobić :P
Najpierw generalne czyszczenie :-)

Awatar użytkownika
Marek92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marek92 » 30 paź 2010, 11:11

Aha... i z góry przepraszam za moją niewiedzę :-)
Prawo jazdy mam dopiero 4 miesiące, przy samochodach dłubię od niedawna...
Orientuje się tylko trochę w teorii ;-) Na Alfie się uczyłem różnych rzeczy... to Audi też mi posłuży do ,,nauki''
Aha... przypomniałem sobie, że w Audi bije kierownica przy hamowaniu... niestety tarcze od razu do wymiany...

funnyboy88

Post autor: funnyboy88 » 30 paź 2010, 23:55

Marek92 pisze:w Audi bije kierownica przy hamowaniu... niestety tarcze od razu do wymiany...
Mi tak biło jak nie miałem pierścieni centrujących na alusach, ale u Ciebie w wypadku stalowek, to albo są źle wyważone, albo faktycznie tarcze są krzywe :)

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 31 paź 2010, 00:46

Marek92 pisze:pakiet S-line który już trochę zniszczony...
yyy pakiet s line ? czyli co ? <lupa>

Awatar użytkownika
Marek92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marek92 » 31 paź 2010, 08:10

Pakiet S-line to jak rozumiem kierownica sportowa i fotele... takie nawet kubełkowe :P
Można w nich nawet regulować trzymanie boczne :P
Nie wiem jak to się dokładnie nazywa, ale zrobię zdjęcia... bo aktualnie jest bez pokrowców i fajnie widać ;)

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 31 paź 2010, 08:15

Marek92, to dawaj foty co to za fotele. :-P Chyba nie recaro :shock:

Awatar użytkownika
Marek92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marek92 » 31 paź 2010, 13:42

Cholerka wie :P
Może jeżdżę z fotelami recaro... a nawet nie wiem :P
Nigdzie nie ma napisu, ze to recaro :D
Dam foty jak aparat złapę ;)

Awatar użytkownika
Marek92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marek92 » 31 paź 2010, 14:31

Ok... mam fotki foteli...

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 31 paź 2010, 14:32

Nie no to recaro to nie jest :-P Ale pół kubełki przynajmniej ;-)

Awatar użytkownika
Marek92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marek92 » 31 paź 2010, 14:41

Na boki fajnie trzymają... Choć wiadomo... do ostrych wiraży to to się średnio nadaje ;)
Biorę go ze względu na chęć powolnej dostojnej i oszczędnej jazdy :)
Trochę wyszaleć się już zdążyłem :)

funnyboy88

Post autor: funnyboy88 » 31 paź 2010, 23:16

Fotele są piękne ^^ pozazdrościć :-)

Awatar użytkownika
Marek92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marek92 » 01 lis 2010, 18:26

Dzięki za miłe słowo ;)
Niestety... dziś niezawodny Niemiecki sprzęt zawiódł :evil:
Szlag trafił ładowanie, a dziś święto i nie mogłem pojechać do żadnego sklepu po części...
Jestem uwięziony na wsi, i ciągnę kolegów 70km żeby przyjechali, zawieźli mnie do sklepu i żebyśmy wymienili cholerną rolkę czy jak to tam się zwie...
Coś mi mówiło żeby przyjechać Alfą :evil: bo dwa tygodnie temu jak mama pojechała do pracy to też szlag Audi trafił i przestała odpalać... ale to nie było nic poważnego... problem z klemami akumulatora, więc mogłem podjechać i się tym zająć. Po tym incydencie zmieniliśmy akumulator!
Nasuwają mi się na myśl dwa następujące wnioski:
-żadne auto nie jest niezawodne...
-nie można kierować się stereotypami co jest zawodne, a co nie... bo nie wiadomo co akurat szlag trafi! jak dotąd Alfą holowałem same ,,niezawodne'' auta: Golfa, Astrę, BMW...

Może to nie są poważne usterki... ale na pewno irytujące :evil:
Jak będzie mi wykręcać takie numery, to po prostu ją trochę podpicuje, sprzedam i kupię JTD :-P Nie dlatego że Alfy są bezawaryjne, tylko dlatego że tej marce jestem w stanie wybaczyć ;-)
Zobaczymy jak mi się nim będzie jeździć... póki co jest dość wygodnie i komfortowo... dobrze się jeździ... i mam nadzieję że tak zostanie :-)

Awatar użytkownika
lysy1986
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lysy1986 » 01 lis 2010, 21:30

stary, mówiąc o niezawodności nie można wymieniać takich rzeczy jak rolki, paski, i inne tego typu pierdoły. To są jedynie rzeczy eksploatacyjne, i w 90 % przypadków zawodzą przez winę właściciela... a mianowicie przez zaniedbanie. Takie rzeczy się po prostu zużywają, nic na to nie poradzisz, czy będziesz miał Alfe, Audi, Bentleya czy innego Astona, jeśli nie będziesz wymieniał takich części to każde auto zawiedzie. Ja też się przyznam, olałem sprawę z napinaczem rozrządu i mi rozwaliło rozrząd 2 tyg temu. I co... mam powiedzieć, że auto zawiodło ? Bez sensu, to ja dupy dałem, że nie wymieniłem tego podczas robienia rozrządu. Bajer jest taki, że te auta nawet po takiej poważnej awarii jak przegrzanie silnika, dwukrotny pożar silnika czy właśnie rozwalenie rozrządu, one po prostu dalej jadą.... mówię w tym przypadku o swojej audi, wiele razy próbowałem to po prostu ukatrupić... nie udało się, jedzie dalej bez żadnego szwanku. W tych samochodach nic się nie psuje samo z siebie ;-)

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl