[B4 1Z] Dymienie z rury przy zimnym silniku
[B4 1Z] Dymienie z rury przy zimnym silniku
Witam wszystkich, mam pytanie przy odpalaniu zimnego silnika pojawia się dym nie jest biały ani niebieski taki sobie półprzeźroczysty, kiedy silnik się rozgrzeje dymu już takiego nie ma. Nie wiem może jestem przewrażliwiony ale staram się dbać o swojego bzyka i wole zapobiegać niż reagować jak będzie za późno.
w załączeniu plik wideo.
jak widać dzień słoneczny temp. około 10-15 stopni, wiatr lekki
Z góry dziękuje za każdą rzetelną podpowiedź
jak coś to jeszcze dorzuce filmik jak będzie zimniej
w załączeniu plik wideo.
jak widać dzień słoneczny temp. około 10-15 stopni, wiatr lekki
Z góry dziękuje za każdą rzetelną podpowiedź
jak coś to jeszcze dorzuce filmik jak będzie zimniej
Tak jest tak po nocy lub po długim postoju minimum kilka godzin na zimnym. To coś jest zazwyczaj do momentu kiedy silnik się nie nagrzeje poźniej nie ma już żadnego dymu tylko zapach spalonej ropy. Czyli nie mam się czym martwić. A czy wogóle diesel w zimie "dymi parą wodną
". Bo ostatnio jak rano odpaliłem przy niskiej temperaturze plus 1 stopien to po jakichś 30 sekundach po odpaleniu zaczał tak w miarę dymić z rury nie białym nie niebieskim czy czarnym dymem, taką właśnie jakby właśnie śmierdzącą parą wodną...aż sąsiad następnego dnia mnie upomniał że zasmrodziłem
Wybaczcie że zawracam wam 4 litery ale samochód mam kilka miesięcy jest mój pierwszy dzidziuś i chciałbym żeby długo mi służył.
Dziękuje za odpowiedzi.
". Bo ostatnio jak rano odpaliłem przy niskiej temperaturze plus 1 stopien to po jakichś 30 sekundach po odpaleniu zaczał tak w miarę dymić z rury nie białym nie niebieskim czy czarnym dymem, taką właśnie jakby właśnie śmierdzącą parą wodną...aż sąsiad następnego dnia mnie upomniał że zasmrodziłem
Wybaczcie że zawracam wam 4 litery ale samochód mam kilka miesięcy jest mój pierwszy dzidziuś i chciałbym żeby długo mi służył.
Dziękuje za odpowiedzi.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Wyślij sąsiada do jakiegoś lekarza specjalistyjubik pisze:Bo ostatnio jak rano odpaliłem przy niskiej temperaturze plus 1 stopien to po jakichś 30 sekundach po odpaleniu zaczał tak w miarę dymić z rury nie białym nie niebieskim czy czarnym dymem, taką właśnie jakby właśnie śmierdzącą parą wodną...aż sąsiad następnego dnia mnie upomniał że zasmrodziłem