Witam
Zbliża mi się wymiana oleju w niuniu (pierwsza wymiana) i zastanawiam się czy jest sens czyszczenie miski olejowej. Wiadomo że w misce zbiera się różnego rodzaju syf najgorszy, ale z drugiej strony uszczelka pod miską w mojej B4 jest jeszcze całkiem dobra. Czy myślicie że warto się bawić w czyszczenie miski? Czy olej będzie chociaż trochę bardziej czysty po takim zabiegu?
[ALL] Czyszczenie miski olejowej
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Jest sens zrobić to przy okazji jakiejś operacji, na przykład wymiany uszczelki. Ale przy samej wymianie oleju chyba szkoda zachodu. Zawsze możesz wlać jakiś preparat do czyszczenia silników.
Ja podczas wymiany oleju zawsze stawiam auto na noc w garażu, aby maks ilość oleju była w misce. Później podczas spuszczania stawiam go z prawej strony na lewarku, aby zleciało jak najwięcej starego oleju. Zalewam trochę nowego oleju aby wypłukał jeszcze nieco stary i dopiero wtedy zalewam świeży czysty olej.
Ja podczas wymiany oleju zawsze stawiam auto na noc w garażu, aby maks ilość oleju była w misce. Później podczas spuszczania stawiam go z prawej strony na lewarku, aby zleciało jak najwięcej starego oleju. Zalewam trochę nowego oleju aby wypłukał jeszcze nieco stary i dopiero wtedy zalewam świeży czysty olej.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80