[ABK i ABT]Wykres przebiegu mocy i momentu poszukiwany
[ABK i ABT]Wykres przebiegu mocy i momentu poszukiwany
Jak w temacie, najlepiej seryjnej jednostki.
Podłączając się pod temat chciałbym zapytać przy jakich obrotach macie odcięcie paliwa? Moja niunia ciągnie ładnie do 6,5 tysiąca obrotów i nagle jest spadek mocy i tak jakby odcięcie paliwa (wiadomo o co chodzi). Bo patrząc na wykresy jest to raczej średnio możliwe co piszę.
aha dodam że furka nie rezana nic, przynajmniej ja nic nie wiedzę. nawet nie ma naklejki BLAUPUNKT na tylnej szybie :mrgreen: ani innych tego typu bajerów
aha dodam że furka nie rezana nic, przynajmniej ja nic nie wiedzę. nawet nie ma naklejki BLAUPUNKT na tylnej szybie :mrgreen: ani innych tego typu bajerów
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jeśli masz zwykły gaz to nie masz odcięcia bo odcięcie jest realizowane poprzez wyłączanie wtryskiwaczy benzynowych przy określonych obrotach. Przy sekwencyjnym gazie by działało.Prestige pisze:U mnie w ABK chyba nie ma odcięcia wkręca się na 7k rpm a wyżej to nie wiem, fakt że to na gazie.
Choć i przy II generacji w niektórych bardziej zaawansowanych sterownikach widziałem opcję zamykania "krokowca" po przekroczeniu określonych obrotów ale 99% gazowników nie zawraca sobie głowy takimi pierdołami.
Pewnie teraz po podłączeniu VAGa wyskoczyłoby Ci błąd że przekroczyłeś dozwolone obroty i tracisz gwarancję na silnik.