Nic Ci się nie ukręci.
Śrub to się na siłę nie odkręca, kup sobie jakiś penetrant, np. "Caramba" (WD to słabizna), dobry klucz i z wyczuciem, a jak nie idzie to popukać i od nowa, z wyczuciem
witam własnie zmieniłem termostat i pojawił sie pewien problem mianowicie gdy wyjoołem stary termostat miał on nawiercone dziurki pewnie przez jakiegoś mechanika mój mechanik powiedział ze peweni samochód miał problemy z grzaniem i tak ktos zrobił.
Po załozeniu nowego termotatu i opowietrzeniu temperatura trzyma blisko 90 stopni i moje pytanie jest czy silnik czaami nie ma zaduzej temp co dziwne że gdy wjade do miasta to potrafi sie czasami 2 razy właczyc wentylator mój mechanik stawia na pompe a wy co o tym sądzicie? dołanczam foto temp.
witaj temperature masz jak najbardziej wpozadku stary termostat mial najwyrazniej wyzsza temperature otwarcia dlatego nawierca sie dziurki zeby troszke mniejsza temperature trzymal, nie sluchaj sie mechanika nasze wiatraki sa 2 stopniowe co do otwarcia termostatu wszystko jest wpozadku
tak ma być koledzy mechanik sugerował się po odpowietrzeniu że pompa nie domaga ponieważ waz przelewowy ten cienki co wraca do zbiornika niby daje pod małym ciśnieniem i jest zaledwie letni gdzie reszta jest gorąca dodam ż epłukałem cały układ parę miesięcy temu takze jest drożny czyli ta temp jest właściwa?