Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi B3/B4 Coupé] Tylne szyby regulowane???

ODPOWIEDZ
Oskar34
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[Audi B3/B4 Coupé] Tylne szyby regulowane???

Post autor: Oskar34 » 08 lis 2010, 05:53

Witam wszystkich drogich Fanów 80-tek.

Zobligowałem się mojemu pewnemu koledze pomóc (który nie posiada internetu) stąd nie może napisać w swoim imieniu i o to moje wypociny.

Kumpel jeździ Audi 80 B3 w wersji coupé, i zapytał się mnie ostatnio o takie coś jak elektryczne szyby TYLNE do kupejki właśnie. Ja mu odparłem, że z tego co wiem i się orientuje to w Coupe nie było nigdy seryjnie takich bajerów, ale kolega silnie nalegał abym to sprawdził, bo gdzieś tam słyszał, że jednak jest coś takiego.

Wyszłem na palanta a myślałem, że coś o 80 wiem;P

Człowiek uczy się całe życie...

I teraz... Mam takie pytania przewertowałem archiwum i znalazłem to czego szukałem w sumie - forumowicz "Ivo" posiada/ł właśnie tak ładnie wyposażoną 20V. Skąd zdobyć te części mam na myśli kompletną regulację tylnych szyb siłowniki, linki i to co poniżej

Obrazek

Do tego dochodzi szklany dach oczywiście z elektryką, fotele, które z kompletną elektryką (na allegro owszem są ale bez) i za około 1000zł i całą resztę dodatkowego oświetlenia wewnątrz pojazdu.

Czy ceny tych elementów są z kosmosu? Gdzie to szukać (szroty, pytać na giełdach), bo raczej tego rodzaju "equipment" wydaje mi się, że jest ciężki do dostania, ale może znów mi się "wydaje" i się myle.

P.S Nigdy bym nie pomyślałem, że stare coupejki są tak bogato wyposażone. Najbardziej zszokowało mnie to, że czasem S2-ki nie są tak bogato wybajerzone a to przecież topowy i najmocniejszy model jeśli chodzi o Coupé.

I ostatnie pytanko czy ta wersja S2 na filmiku (na linku poniżej) posiada oryginalne siedzenia czy to tylko na UK rynek były takie egzemplarze. Coś dużo tłoczeń posiada, fotele wyglądają jak od S4 C4?

Dziękuje za info.

Obrazek
Europejska wersja?
Obrazek
Wersja UK?
Obrazek
Siedzenia RS2 w S2 (ciekawe czemu RS2 ma opuszcznie podparcia jak w wersjach coupe)
Obrazek
Siedzenia C4 S4

Awatar użytkownika
kacper85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kacper85 » 08 lis 2010, 07:54

Maroonio też ma takowe uchylne szybki.

Oskar34 pisze:P.S Nigdy bym nie pomyślałem, że stare coupejki są tak bogato wyposażone. Najbardziej zszokowało mnie to, że czasem S2-ki nie są tak bogato wybajerzone a to przecież topowy i najmocniejszy model jeśli chodzi o Coupé.
Jak by S2 tak doposażali to stało by się za ciężkie i poziom fajności by spadł trochę. Ktoś chciał sportu to brał S2, inny chciał wypas i moc to brał coupe.

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 08 lis 2010, 17:28

a ja mysle ze cena S2 w pelnym wypasie byla tak duza ze nieoplacalna w porownaniu z innymi modelami aut, to ze za ciezke to bzdura, bo kierowca moze byc szczuply albo pasazerow 5, a co to za doposazenie ze ma pelna elektryke, jeden przekaznik wiecej, cztery silniczki, ile to niby auto wzrasta na wadze? albo ze ma fotel wygodniejszy, lub tradycyjny, rownie dobrze moze byc pelny bak paliwa lub pusty
wszelkie bajery elektroniczne to byla wtedy absolutna nowosc, to nieco dzisiaj, spojrz jakie auta wtedy mogly dorownac jakoscia wykonczenia? bmw widzialem z 91 roku trojke, plastik, plastik i jeszcze raz plastik, a b3 nawet bezwspomagania, i centralnego zupelny golas, mial przyzwoita tapicerke i estetyke wnetrza

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 08 lis 2010, 21:11

Te fotele z pierwszej foty to standardowe sportowe fotele Audi.
Te co masz na dole były w ostatnich rocznikach dostępne tj 95-96
Recaro też możesz sobie zamówić

Co do części to musisz szukać, aż znajdziesz, elektrycznie uchylane tylne szyby były dostępne od roku modelowego 91, podobnie jak szklany szyber. Fotele elektryczne zawsze były w serii.

Na te szybki uchylne dałem cynka Marooniowi i kupił je chyba za 200 czy 300zł, ale koleś nie wiedział co ma za bardzo.

Awatar użytkownika
chybo101
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: chybo101 » 08 lis 2010, 21:29

jmm pisze:Fotele elektryczne zawsze były w serii.
Że niby jak :?:

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 13 lis 2010, 21:37

chybo101 pisze:Że niby jak
no tego nie rozumiem również :mrgreen:
jmm pisze:Na te szybki uchylne dałem cynka Marooniowi i kupił je chyba za 200 czy 300zł, ale koleś nie wiedział co ma za bardzo.
a czemuż to jemu a sam nie wziąłeś :?: :-P
a te siedzenia w wersji uk są sportowe a te pierwsze po lifcie czy jakoś tak a ja mam skórzane tyle że zwykłe :cry:

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 13 lis 2010, 22:51

chybo101 pisze:jmm napisał/a:
Fotele elektryczne zawsze były w serii.

Że niby jak :?:
shellah pisze:chybo101 napisał/a:
Że niby jak

no tego nie rozumiem również :mrgreen:
LOL Ja tego też nie rozumiem, chyba nie wyspany byłem :lol:
Chyba miałem na myśli, że były dostępne od początku produkcji w opcji
shellah pisze:jmm napisał/a:
Na te szybki uchylne dałem cynka Marooniowi i kupił je chyba za 200 czy 300zł, ale koleś nie wiedział co ma za bardzo.

a czemuż to jemu a sam nie wziąłeś :?: :-P
Bo wtedy już podjąłem ostateczną decyzje o sprzedaży CQ20V :cry:

Awatar użytkownika
czorny125p
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czorny125p » 15 lis 2010, 17:50

szyb regulowanych nie posiadam ale parapety z przyciskami mam na sprzedaz i jeszcze dużo innych gratów tylko w sumie ciężko Cie zrozumiec co konkretnie potrzebujesz tak więc pisz na priv a ja postaram sie pomóc
pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lusterka, szyby, szyberdach.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl