[1Z 1.9tdi B4] brakuje doładowania na turbo
[1Z 1.9tdi B4] brakuje doładowania na turbo
Witam
z autkiem gdyż przy przyśpieszaniu nie czuć załączania się turbo, jakby 30%mocy mniej... sprawdzałem już przewody podciśnieniowe (i zostały wymienione) czyściłem kolektor ss oraz EGR.
nie wiem czy tak powinno być ale po uruchomieniu silnika po kilku sekundach zawór N75 przestaje cykac... (jaka wogole powinien działąć ten zaworek)?
Próbowałem podłączyć kompa ale bezskutecznie, nie łapie sygnału nie wiem czemu...
i ostatnie pytanie: do czego jest ten przewod idaczy pod nadkole na zalaczonym zdjeciu?
i czy ten przewód od króćca(zdjęcie na dole) powinien być zaślepiony?
z autkiem gdyż przy przyśpieszaniu nie czuć załączania się turbo, jakby 30%mocy mniej... sprawdzałem już przewody podciśnieniowe (i zostały wymienione) czyściłem kolektor ss oraz EGR.
nie wiem czy tak powinno być ale po uruchomieniu silnika po kilku sekundach zawór N75 przestaje cykac... (jaka wogole powinien działąć ten zaworek)?
Próbowałem podłączyć kompa ale bezskutecznie, nie łapie sygnału nie wiem czemu...
i ostatnie pytanie: do czego jest ten przewod idaczy pod nadkole na zalaczonym zdjeciu?
i czy ten przewód od króćca(zdjęcie na dole) powinien być zaślepiony?
ze sterownikiem bosha tez sie połaczysz tylko w ustawieniach startboud ustaw na 240.
ja mam na boshu i nie mam problemów z komunikacja.
po podłaczeniu interfejsu powinna zaswiecic ci sie na nim dioda i w ustawieniach masz test jesli znajdzie ci interfejs to powinien sie połaczyć chyba ze gdzieś jest przerwa na llini komunikacyjne.
ja mam na boshu i nie mam problemów z komunikacja.
po podłaczeniu interfejsu powinna zaswiecic ci sie na nim dioda i w ustawieniach masz test jesli znajdzie ci interfejs to powinien sie połaczyć chyba ze gdzieś jest przerwa na llini komunikacyjne.
gutek a skąd ty jesteś ?? przeczyść WD40 te wtyczki które podpinasz komp, na bosch spokojnie da sie podłączyć ale trzeba umiejętnie to zrobić, a jak ty oddychasz przez taki zapchany filtr?? szyby ci nie parują same ? on jest do wymiany a pozatym jak stwierdziłeś iż masz za słabe turbo ?? poczym takie wnioski ??