[1Z 1.9tdi B4] brakuje doładowania na turbo
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Ja mam troche inne pytanie, ale w temacie turbo. Odkreciłem wąż od turbo i tam gdzie są łopatki strony zimnej to luzów w ogóle nie mam, ale gdy ją kreciłem, to bardzo ciężko chodziło, nie swobodnie tylko z dużym oporem. Nie wiecie, czy to może byc powodem spadku osiągów? auto max robi 165km/h i 16s do setki.
no i dzis probowalem sie bawic z przewodami podcisnieniowymi. polaczylem czerwony z niebieskim i proba, bez zmian
potem zdjalem ten co idzie do turbo (dolny w zaworze n75) i bez efektu,
czujnik dolotu odlaczylem i bez efektu.
przeplywka działa (chyba ze oszukuje wskazania) bo jak odlacze to autko wogole nie ma mocy....
czujnik dolotu odlaczylem i bez efektu.
przeplywka działa (chyba ze oszukuje wskazania) bo jak odlacze to autko wogole nie ma mocy....
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
To akurat normalne nie jest ,bo luz góra dół powinien minimalny być ,nawet w granicy 1mm nie ma tragedikarolb123 pisze:Odkreciłem wąż od turbo i tam gdzie są łopatki strony zimnej to luzów w ogóle nie mam,
A to zapewne dlatego że nie ma tego luzu który powinien być .Wirnik turbiny powinien obracać się leciutko i bez żadnych oporów .karolb123 pisze: ale gdy ją kreciłem, to bardzo ciężko chodziło, nie swobodnie tylko z dużym oporem.
Raczej ciśnieniowymi ,podciśnienie to w turbinach ze zmienną geometriągutek1777 pisze:no i dzis probowalem sie bawic z przewodami podcisnieniowymi.
Albo masz dziurę w dolocie ,albo ktoś wsadził łapy i kręcił bez sensu długością sztangi przy WG i jest ciągle uchylonagutek1777 pisze: polaczylem czerwony z niebieskim i proba, bez zmian