Audio w b4
levis1991, panowie jesien jest i zajady mi puszczaja jak to czytam.dcx to podstawowa wersja.gdzie ty kolego masz 200w?spojrz na same podlaczenia glosnikow.masz tam popierdolki blaszane zamiast porzadnych mocowan...te glosniki maja 16w ale max a rms o ile pamietam maja po 60w.magnat jesli chodzi o wzmacniacze to dopiero poczatek drogi jesli chodzi o napedzenie glosnikow. co do samych glosnikow to wlasnie koledze polecam model wyzej czyli dsk-165mm.jako odseparowany zestaw czyli z gwizdkiem na zwrotnicy.165 mam zalozone z przodzka a z tylu takie same ale coaxialne czyli z gwizdkiem juz w glosniku centralnie.wystarczylo dobre radio alpine cde-9882Ri.wystarcza na naprawde dobre granie.z kolega kokolino od 2 dni tworzymy jakis projekt i mysle ze zaskoczymy niejednego....
Opis produktu:
Rodzaj: Coaxcial 2 drożny
Rozmiar: 165 mm
Moc Max: 120 W
Moc RMS: 60 W
Skuteczność: 93 dB
Impedancja: 4 ohm
Pasmo przenoszenia: 60 - 21.000 Hz
to sa dane tych dcx 165mm.sa to glosniki coaxialne czyli wspolsobne z gwizdkiem na srodku
Opis produktu:
Rodzaj: głośniki 2 drożne odseparowane
" Rozmiar: woofer-165 mm, tweeter-15 mm
" Moc Max: 160 W
" Moc RMS: 80 W
" Skuteczność: 93 dB
" Impedancja: 4 ohm
" Pasmo przenoszenia: 50 - 21.000 Hz
a to jest to co pojdzie do kolegi czyli dsx-165mm
Opis produktu:
Rodzaj: Coaxcial 2 drożny
Rozmiar: 165 mm
Moc Max: 120 W
Moc RMS: 60 W
Skuteczność: 93 dB
Impedancja: 4 ohm
Pasmo przenoszenia: 60 - 21.000 Hz
to sa dane tych dcx 165mm.sa to glosniki coaxialne czyli wspolsobne z gwizdkiem na srodku
Opis produktu:
Rodzaj: głośniki 2 drożne odseparowane
" Rozmiar: woofer-165 mm, tweeter-15 mm
" Moc Max: 160 W
" Moc RMS: 80 W
" Skuteczność: 93 dB
" Impedancja: 4 ohm
" Pasmo przenoszenia: 50 - 21.000 Hz
a to jest to co pojdzie do kolegi czyli dsx-165mm
Ostatnio zmieniony 09 lis 2010, 21:00 przez tomkom1, łącznie zmieniany 1 raz.
sam sub musi miec jednak szczelna skrzynie zeby mogl zagrac wlasciwie...
[ Dodano: 2010-11-09, 20:18 ]
ecx tez maja 200w w max a rms 100w.cena natomiast znacznie wyzsza niz tych ktore proponuje...
[ Dodano: 2010-11-09, 20:18 ]
ecx tez maja 200w w max a rms 100w.cena natomiast znacznie wyzsza niz tych ktore proponuje...
Ostatnio zmieniony 16 sty 2012, 14:40 przez tomkom1, łącznie zmieniany 1 raz.
wiec jesli chodzi o te glosniki z polaczeniem radiem jvc kd 401 + przednimi glosnikami sinus live http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... 9,r:18,s:0
i wzmacniakiem polaczonym z tylnimi głosnikami jak ci mowilem wzmacniacz-magnat-classic-360
to dobre nagłośnienie jak na sedana?
i wzmacniakiem polaczonym z tylnimi głosnikami jak ci mowilem wzmacniacz-magnat-classic-360
to dobre nagłośnienie jak na sedana?
Ostatnio zmieniony 16 sty 2012, 14:50 przez levis1991, łącznie zmieniany 1 raz.
levis1991, pierwsze i podstawowe czego zazdroszcze w 80-90...macie mozliwosc zalozeni odseparowanego systemu 3 droznego...czyli sub w dzwi,mid w deche.gwizdki w slupki....idealne rozwiazanie...osobisie uwazam ze odesparowany system czyli wsio odzielnie montowane czyli sub i gwizdek odzielne miejsca przez zwrotnice i jest efekt nieporownywalny do czegokolwiek...zaryzykuj i zmien ten zestaw z przdka przynajmniej na 2 drozny odseparowany...robi sie przestrzen...
oczywiscie do techno czy innego rodzaju muzyki bedziesz potrzebowal wspomagania z bagaznika....nie wiem jak jest u was..czy jest podlokietnik w tylnym oparciu...mozna fajnie przbudowac to oparcie zeby dac niewielki sub nawet z np audia a3 przez okienko w oparciu...
[ Dodano: 2010-11-09, 20:57 ]
w twoim przypadku podlaczylbym wsie glosniki ze wzmaka.4 kanaly i tam bylo chyba 90rms da wiec wystarczy w zupelnosci i bedzie git.
oczywiscie do techno czy innego rodzaju muzyki bedziesz potrzebowal wspomagania z bagaznika....nie wiem jak jest u was..czy jest podlokietnik w tylnym oparciu...mozna fajnie przbudowac to oparcie zeby dac niewielki sub nawet z np audia a3 przez okienko w oparciu...
[ Dodano: 2010-11-09, 20:57 ]
w twoim przypadku podlaczylbym wsie glosniki ze wzmaka.4 kanaly i tam bylo chyba 90rms da wiec wystarczy w zupelnosci i bedzie git.
cypek51 jak chcesz to kupuj i słuchaj dalej blaupunktów,osobiście nie mam nic do tych marek znanych ale po prostu to jest niska pólka.Uparty widzę jesteś postawiłeś na swoim,słuchaj gdzie byś nie wszedł na forum to każdy Ci poleci Helixy,miałem różne głośniki i różne w różnych zabudowach słyszałem dopóki sam nie zakupiłem tashek i nie zrobiłem przodu na helixach,okryłem nowe brzmienie na samym radiu,zostaje mi się domyślać jak zestaw gra pod dobrym wzmakiem,dodam że wcześniej miałem phonocar i bez porównania,
tomkom1 to wiadome jest że jeśli panel będzie źle wykonany drzwi nie będą wytłumione i będzie brak prądu to nic nie będzie grać ale rozważamy sytuacje gdzie wszystkie warunki są spełnione i po prostu to jest chyba logiczne że głośniki z niższej pułki będą sypać nieczystością po zgłośnieniu niż te z wyższej i nikt tu się nie przechwala a że kokolino1 ma do dyspozycji $$ i zdecydował się robić scenę jest rzeczą naturalną bo prędzej czy później i tak by ją zrobił bo by mu jej brakowało
Ostatnio zmieniony 17 lis 2010, 13:36 przez mezik0, łącznie zmieniany 2 razy.
te marki to jest coś bo produkują wzmaki i tym podobne moim zdanie to jest najwyzsza półka a helix tylko same glosniki i nic poza tym
Ostatnio zmieniony 16 sty 2012, 14:49 przez cypek51, łącznie zmieniany 1 raz.