Witam,
Mam dość spory problem z swoim autem, dzieją się mniej więcej takie rzeczy:
- samochód gaśnie np. gdy dojeżdżam do świateł hamuję i wciskam sprzęgło wtedy zgaśnie i później ciężko go odpalić albo wcale nie idzie, ale po jakimś czasie np. 3 godzinach samochód odpala, ale ostatnio nie chciał zapalić nawet po 2 dniach, i podłączyłem akumulator do innego samochodu trochę podładowałem i też nic, ale jak odłączyłem kable to znów zapalił . Zastanawiam się czy to może nie być nastawnik i zastanawiam się czy by go nie wysłać do tego gościa:
http://allegro.pl/naprawa-nastawnik-pot ... 15511.html
Jeszcze mam mały problem ale to chyba nie jest związany z przypadkiem powyżej, gdy naciskam na stop to zapala mi się lewa żarówka postojowa, i gdy włączę światła cały czas świecą jak bym trzymał hamulec, i jeszcze czasem jak jadę to zaświeci mi się kontrolka Check ale gdy nacisnę hamulec to gaśnie.
[TDi 1Z] Ciężki przypadek, gaśnie nie da się zapalić.
To świecenie żarówek może świadczyć o zwarciu przewodów....łamią się one lub pęka izolacja na przejściu przewodów w tych elastycznych ,gumowych łącznikach w tylnej klapie..... co do gaśnięcia silnika to przyczyna może być podobna...np brak zasilania na zawór odcinający...luźne kable lub jakiś uszkodzony przewód ,zaśniedziałe połączenie....należałoby się dokładnie przyjrzeć tej instalacji.....
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Re: [TDi 1Z] Ciężki przypadek, gaśnie nie da się zapalić.
filtry,przewody,kąt wtrysku,do sprawdzenia ,- samochód gaśnie np. gdy dojeżdżam do świateł hamuję i wciskam sprzęgło wtedy zgaśnie i później ciężko go odpalić albo wcale nie idzie, ale po jakimś czasie np. 3 godzinach samochód odpala,