Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[TDi 1Z] Ciężki przypadek, gaśnie nie da się zapalić.

ODPOWIEDZ
Adas

[TDi 1Z] Ciężki przypadek, gaśnie nie da się zapalić.

Post autor: Adas » 16 lis 2010, 11:19

Witam,

Mam dość spory problem z swoim autem, dzieją się mniej więcej takie rzeczy:

- samochód gaśnie np. gdy dojeżdżam do świateł hamuję i wciskam sprzęgło wtedy zgaśnie i później ciężko go odpalić albo wcale nie idzie, ale po jakimś czasie np. 3 godzinach samochód odpala, ale ostatnio nie chciał zapalić nawet po 2 dniach, i podłączyłem akumulator do innego samochodu trochę podładowałem i też nic, ale jak odłączyłem kable to znów zapalił :). Zastanawiam się czy to może nie być nastawnik i zastanawiam się czy by go nie wysłać do tego gościa:
http://allegro.pl/naprawa-nastawnik-pot ... 15511.html

Jeszcze mam mały problem ale to chyba nie jest związany z przypadkiem powyżej, gdy naciskam na stop to zapala mi się lewa żarówka postojowa, i gdy włączę światła cały czas świecą jak bym trzymał hamulec, i jeszcze czasem jak jadę to zaświeci mi się kontrolka Check ale gdy nacisnę hamulec to gaśnie.

januszbin
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: januszbin » 16 lis 2010, 11:55

To świecenie żarówek może świadczyć o zwarciu przewodów....łamią się one lub pęka izolacja na przejściu przewodów w tych elastycznych ,gumowych łącznikach w tylnej klapie..... co do gaśnięcia silnika to przyczyna może być podobna...np brak zasilania na zawór odcinający...luźne kable lub jakiś uszkodzony przewód ,zaśniedziałe połączenie....należałoby się dokładnie przyjrzeć tej instalacji.....

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 16 lis 2010, 15:02

Adas pisze:Zastanawiam się czy to może nie być nastawnik
Nastawnik mało prawdopodobny ,daje zupełnie inne objawy niż opisujesz

AB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: AB4 » 16 lis 2010, 17:02

A przedewszystkim zapiąć VAGa sprawdzić błędy,ale z tego co piszesz to gdzieś jest niesprawna część wiazki elektrycznej,jeśli chodzi o światła to najprawdopodobniej masa,sprawdz dokładnie połaczenie masa od aku do nadwozia

Adas

Post autor: Adas » 16 lis 2010, 19:10

Dzisiaj zawiozłem auto do kolejnego mechanika, jak ten sobie z tym nie poradzi to jest tu ktoś kto mógłby się tym zając najlepiej tak do 50 kilometrów od Wodzisławia Śląskiego?

gibaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Re: [TDi 1Z] Ciężki przypadek, gaśnie nie da się zapalić.

Post autor: gibaj » 17 lis 2010, 22:25

- samochód gaśnie np. gdy dojeżdżam do świateł hamuję i wciskam sprzęgło wtedy zgaśnie i później ciężko go odpalić albo wcale nie idzie, ale po jakimś czasie np. 3 godzinach samochód odpala,
filtry,przewody,kąt wtrysku,do sprawdzenia ,

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl