[b4 all]Zamykanie drzwi.
[b4 all]Zamykanie drzwi.
Witam Mam dość dziwne pytanko. Czy w waszych audiczkach też trzeba dość mocno trzasnąć drzwiami aby sie zamknęły? Ja w swojej perełce muszę dość mocno trzasnąć wszystkimi 4 drzwiami i nie wiem czy zamki są już zużyte czy t tak powinno być.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2010, 14:59 przez Laszek91, łącznie zmieniany 2 razy.
Tyl na szyba i boczne tylne możesz ściemnić na max bez obaw o dowód przednie szyby jak wiemy że nie mają 100% przezroczystości już są fabrycznie ściemnione. W polu widzenia kierowcy tzn. 180 stopni powinny przezroczystość szyby wynosić 70 albo 75% niepamiętam Więc jak na przód dasz 25% to już przekroczy dopuszczalne normy. Na twoją odpowiedzialność możesz ściemnić i przód boki ale jak długo z tym pojeździsz :?: Tyle wiem bo sam mam.Powodzenia w modach.Laszek91 pisze: Jeżeli chciał bym przyciemnić wszystkie boczne szyby (przednie boczne i tylnie boczne) (folia 25% przyciemnienia) to będzie to legalne. Nie chciał bym aby policja zabrała mi dowód, a bardzo mi się podobają przyciemnione wszystkie szyby
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
co do zamykania drzwi zobacz czy nie ma luzów na zawiasie dolnym złap za drzwi i rusz do góry będziesz widział czy mają luz jeśli nie zobacz jak zamek zachodzi na rygiel na słupku ma wchodzić na środek zamka jeśli tak nie jest pod dolną śrubą zawiasu jest regulacja na imbus regulujesz wysokość drzwi ma zamykać się lekko to jest audi
- czorny125p
- Forum Audi 80
wszystko tak jak pisze mój przedmówca tylko jest jedno ale żeby wyregulować drzwi tym imbusem w zawiasie trzeba wpierw zdemontować błotnik jeśli mowa o drzwiach przednich i poluzować drugą śrubę od dolnego zawiasu, bez demontażu błotnika wyjdzie tak, że pogniesz i poobijasz błotnik i drzwi a nie wyregulujesz, a jeśli drzwi nie są opadnięte - tzn ładnie pasują w otwór drzwiowy i nie słychać świstów powietrza podczas jazdy a zamki mimo to haczą to nie kombinuj z zawiasami bo tylko pogorszysz sprawę tylko spróbuj wyregulować ten bolec który wystaje ze słupka i na nim zatrzaskuje się zamek , bolec należy poluzować kluczem nasadowym i ma on 2 płaszczyzny regulacji góra-dół i lewo-prawo powinno pomóc , aha zamek jako raki w audi 80 nie jest sam w sobie regulowany tzn nie zmienisz jego położenia jedyne miejsca regulacji to właśnie zawias dolny i ten bolec
pozdro
pozdro