Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[B3 PS] Bardzo duże spalanie LPG

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Latara
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 PS] Bardzo duże spalanie LPG

Post autor: Latara » 16 lis 2010, 22:22

Witam wszystkich klubowiczy. Mam problem z moja 90[PS] mianowicie mam bardzo duże spalanie LPG(ok 20l/100km) został 2 dni temu wymieniony filtr gazy i od tego sie zaczeło,nie ucieka nigdzie gaz a dzisiaj bylem w regulacji i ustawili mi go idealnie,chodzi jak marzenie lecz spalanie jest tragiczne...co moze byc przyczyna ? z gory dzieki...pozdro
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 21:24 przez Latara, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
comd89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: comd89 » 16 lis 2010, 22:43

Faktycznie za duzo powiniene maks 15 palic:) i przy oszczednej 11 a nie za bardzo Ci go odkrecil na regulacji:? Bo wiesz jak dasz za duzo gazu to bedzie chodzil jak marzenie i palil duzo:) ale jak go troche przykrecisz tak zeby chodzil tez jak marzenie to powinien mniej palic a jaki masz tam zalozony gaz:? Bo z tego co wiem to tam jest mechaniczny wtrysk wiec jest duzy problem z gazem

Latara
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Latara » 18 lis 2010, 11:36

Gaz jest zwykły(mieszalnik) a wymienilem wczoraj czujnik temperatury bo okazało sie ze jest urwany i zobaczymy teraz ile spali...a gaz napewno jest dobrze wyregulowany bo jak by dostawal wieksza dawke to by jej nie spalal i wywalalo by ja z tlumnika a co za tym idzie smierdzialo by gazem.

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 18 lis 2010, 17:41

wcale by nic nie wywalało :-/ Przy średnicach przewodów i mikserach lpg jakie się daje dawka max nie szkodzi układowi a po prostu jest większy kop-jak to się mówi.Nie wiem jak masz założoną instalację?Na mikserze czy "rura w dolot". samemu możesz regulować to co masz i niekoniecznie gazownik-o regulacji było na forum.Przykręć prawie na max i trochę pojeździj a zobaczysz czy większe efekty przyniesie.Co do czujnika to w porę się zorientowałeś :-) Masz założony emulator?

Latara
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Latara » 19 lis 2010, 15:04

Emulator od czego ?? Bo z tego co wiem to sa rozne...i mam jeszcze takie pytanie,czasami po malu strasznie opadaja mi obroty i faluja...tak w zakresie 100-200 ob/min czy moze byc tego przyczyną popychacze zaworow? bo mam do wymiany bo mi stuja zawory...?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl