[B3 PS] Bardzo duże spalanie LPG
[B3 PS] Bardzo duże spalanie LPG
Witam wszystkich klubowiczy. Mam problem z moja 90[PS] mianowicie mam bardzo duże spalanie LPG(ok 20l/100km) został 2 dni temu wymieniony filtr gazy i od tego sie zaczeło,nie ucieka nigdzie gaz a dzisiaj bylem w regulacji i ustawili mi go idealnie,chodzi jak marzenie lecz spalanie jest tragiczne...co moze byc przyczyna ? z gory dzieki...pozdro
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 21:24 przez Latara, łącznie zmieniany 1 raz.
Faktycznie za duzo powiniene maks 15 palic:) i przy oszczednej 11 a nie za bardzo Ci go odkrecil na regulacji:? Bo wiesz jak dasz za duzo gazu to bedzie chodzil jak marzenie i palil duzo:) ale jak go troche przykrecisz tak zeby chodzil tez jak marzenie to powinien mniej palic a jaki masz tam zalozony gaz:? Bo z tego co wiem to tam jest mechaniczny wtrysk wiec jest duzy problem z gazem
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
wcale by nic nie wywalało Przy średnicach przewodów i mikserach lpg jakie się daje dawka max nie szkodzi układowi a po prostu jest większy kop-jak to się mówi.Nie wiem jak masz założoną instalację?Na mikserze czy "rura w dolot". samemu możesz regulować to co masz i niekoniecznie gazownik-o regulacji było na forum.Przykręć prawie na max i trochę pojeździj a zobaczysz czy większe efekty przyniesie.Co do czujnika to w porę się zorientowałeś Masz założony emulator?