[b3 1.8 pm]problem ze stukaniem podczas hamowania i ruszania
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
[b3 1.8 pm]problem ze stukaniem podczas hamowania i ruszania
chlopaki mam problem. Pewnego dnia bylem z przyczepka po ziemniaki na zime. Zaraz po audi zachorowala na cos. przy chamowaniu czuc jakby kolo sie przesówalo do tylu i jest uderzenie lub jakby zacisk nie byl dokrecony i uderzał o cos podczas chamowania. Przy przyspieszaniu jest podobny efekt też cos uderza. nie wiem co :evil:
dodam ze wymienilem ostatnio sworznie wah. tuleje wah. kocówki drazkow gumy stabilizatora. nie wymienialem tylko lozysk amor, amortyzatorow i sprezyn. troche mnie to zlosci bo dopiero co wydlem 200 na gumki i wszelkiego rodzaju czesci a teraz znow cos jest nie tak. Prosze pomożcie .
Dzieki z góry za wszelka pomoc
dodam ze wymienilem ostatnio sworznie wah. tuleje wah. kocówki drazkow gumy stabilizatora. nie wymienialem tylko lozysk amor, amortyzatorow i sprezyn. troche mnie to zlosci bo dopiero co wydlem 200 na gumki i wszelkiego rodzaju czesci a teraz znow cos jest nie tak. Prosze pomożcie .
Dzieki z góry za wszelka pomoc
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
przy ostrym skrecaniu mam podobne stuki np przy zawracaniu gdy uzywam pełnego skretu. Mozliwe e to jest łozysko to na górze wraz z ta jakby poduszka ktora trzyma sprerzyne przy karoserii ?
[ Dodano: 2010-11-16, 13:05 ]
pukanie pojawia sie wraz z nacisnieciem hamulca wiec raczej to nie tuleje. Po za tym smarowalem je i robilem przy wymianie tarcz i klockow jakis miesiac temu
[ Dodano: 2010-11-16, 13:05 ]
pukanie pojawia sie wraz z nacisnieciem hamulca wiec raczej to nie tuleje. Po za tym smarowalem je i robilem przy wymianie tarcz i klockow jakis miesiac temu
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Witam :mrgreen: . Łukasz, sprawdź tuleje na ławie, u mnie ostatnio był taki przypadek, że podczas gwałtownego ruszania, bądź hamowania stukało. Przy pełnym skręcie (np. zawracanie, parkowanie) też trochę stukało. Okazało się, że tylne tuleje (te bliżej skrzyni) na ławie były mocno zużyte. Po wymianie już tydzień cisza. :lol:
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
No niestety do ich wymiany bedziesz musiał wyciagnać całe sanki na zewnątrz.
niestety przyczepka im dogodziła ,poprostu za dużo ziemniaczków kupiłeś :mrgreen: to żart
dobrej firmy kosztuja do 50zł za sztukę(jest 4-ry).
mysle Łukasz że to za duzo odkręcania zeby potem tylko dwie tuleje wymienić :idea: i prawdę mówiąc wszystkie bedą napewno do wyrzucenia :!:
niestety przyczepka im dogodziła ,poprostu za dużo ziemniaczków kupiłeś :mrgreen: to żart
dobrej firmy kosztuja do 50zł za sztukę(jest 4-ry).
mysle Łukasz że to za duzo odkręcania zeby potem tylko dwie tuleje wymienić :idea: i prawdę mówiąc wszystkie bedą napewno do wyrzucenia :!:
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Co do tuleji ławy, wymieniałem wszystkie 4 a na badaniach technicznych diagnosta powiedział, że tylko jedna jest do wymiany (ale dowód podbił :mrgreen: ), to ja wracając z badań zajechałem do sklepu i od razu kupiłem, zapłaciłem za 4szt. 75 zł (firma SWAG cena za jedną niecałe 19zł) Postanowiłem wymienić wszystkie, bo już będę miał ławę na wierzchu to wymienię wszystkie i będę miał spokój na jakiś czas.Łukaszek KSZO pisze:myse zo cos z tymi sankami jest na rzeczy. Odkrecic to nie jest dlugo jak wymienialem sanki to 2 h zeszlo z cala robota. Kurcze znow wydatki mnie czekaja spore. a jakwyglada sprawa z wymiana tych lozysk?
Po podniesieniu auta wziąłem bręchę i sprawdziłem resztę tulejek, tylne były totalnie wyrobione, przednie ok. Ale wymieniłem wszystkie złożyłem wszystko i jest cisza
A tylko pamiętaj, żeby wahacze dokręcić na opuszczonym samochodzie
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80