[All Audi]Odczernianie czarnych malowanych lamp porady
[All Audi]Odczernianie czarnych malowanych lamp porady
Siemka kupilem pol roku tamu audi b3 z tylna bleda hella pomalowane cale z zewnatrz lampy jakas emalia czarna, efekt koncowy smola ;/ probowalem roznymi dostepnymi preparatami w "spreju" to odczernic ale bez widocznych efektow, dlugo nie czekajac kupilem sobie paprier scierny 1200 oraz 800 wykrecilem lampy i na mokro je szlifowalem najpiero 800 nie duzo, pozniej do konca 1200(tak jak lakiernik matuje lakier przed malowaniam)troche to pracochlonne ale efektywne, jedynie odczernione juz klosze byly lekko matowe, raz w tyg przez miesiac pasta tempo lekko scierna i klosze sa jak nowe bez rys itp naprawde polecam te rozwiazanie innym borykajacym sie z tym problem mysle ze komus sie to przyda pozdrawiam
A powiedzcie mi jak pomalować klosz tylnej prawej lampy.
Dokłanie chodzi mi w prawej lampie klapy ( sedan) pomniejszenie pola białego światła wstecznego na kwadratowe, jest w niej zamek bagarznika.
Modele końcowe B4 (sedan) wychodziły z dwoma typami tylnych lamp jak się nie myle.
Z mniejszym kwadratowym i większym prostokąt. polem białym.
Mam lewą inna i prawą inną i chce by wyglądały identycznie.
[ Dodano: 2007-07-25, 10:59 ]
Oczywiście na czerwono.
Pozdrawiam
Dokłanie chodzi mi w prawej lampie klapy ( sedan) pomniejszenie pola białego światła wstecznego na kwadratowe, jest w niej zamek bagarznika.
Modele końcowe B4 (sedan) wychodziły z dwoma typami tylnych lamp jak się nie myle.
Z mniejszym kwadratowym i większym prostokąt. polem białym.
Mam lewą inna i prawą inną i chce by wyglądały identycznie.
[ Dodano: 2007-07-25, 10:59 ]
Oczywiście na czerwono.
Pozdrawiam
- krzysiek11
- Forum Audi 80
kolega dobrze pisze.Veter pisze:kupilem sobie paprier scierny 1200 oraz 800 wykrecilem lampy i na mokro je szlifowalem najpiero 800 nie duzo, pozniej do konca 1200(tak jak lakiernik matuje lakier przed malowaniam)troche to pracochlonne ale efektywne, jedynie odczernione juz klosze byly lekko matowe, raz w tyg przez miesiac pasta tempo lekko scierna i klosze sa jak nowe bez rys itp naprawde polecam te rozwiazanie innym borykajacym sie z tym problem mysle ze komus sie to przyda pozdrawiam
stare zmatowiałe lampy
można pastą G3 spolerować i lampy jak nowe
Mozna tez uzyc rozpuszczalnika NITRO jezeli lampy byly przyciemniane sprayem do lamp. Testowalem to juz kilkadziesiat razy a przyciemnialem na czerwono swiatla cofania i rozpuszczalnik ten nie uszkadza plastiku. rczopik2 jest spray do lamp czerwony firmy Motip. Demontujesz lampe odtluszczasz powierzchnie malowana oklejasz papierem reszte lampy ktora nie bedzie malowana i pryskasz delikatnie trzymajac spray ok 20 cm od lampy. Lampa musi lezec na plasko. Po nalozeniu pierwszej warstwy czekasz 5 minut i po ich uplywie pryskasz delikatnie druga warstwe i na tym koniec. Wazne jest zeby nie przesadzic bo wsteczne beda wtedy na czerwono swiecic. Lakier na poczatku jest jasniejszy i potem ciemnieje. Jednak najlepszy efekt jaki idzie uzyskac to bedzie oklejenie na czerwono folia pol lampy cofania. Tak jak na zdjeciu ponizej, ale tu gosciu zrobil cale swiatla cofania.
U mnie tak to wyszlo
Taka masz lampe na klapie ( 1 szt ) Hella Colour Edition ( Najwiekszy rarytas podobnie jak oryginalne lampy czarne Hella)
U mnie tak to wyszlo
Taka masz lampe na klapie ( 1 szt ) Hella Colour Edition ( Najwiekszy rarytas podobnie jak oryginalne lampy czarne Hella)