[B3 ,B4] tylnia klapa
Witam Bardzo ladnie to wyglada Ja takze cos takiego zrobilem z tym,ze mialem troche wiecej pracy .A bylo to tak plyta papierowa /taka jak stosuje sie do tylnej scianki szafy w odpowiednim miejscu porzadnie zmoczyc woda ciepla z dodatkiem plynu do mycia naczyn/odrobine/ odczekac 1 dzien i pozniej wyginac/ja jako formy uzylem kawalka rury kanalizacyjnej /100 mm/ Po wyschnieciu i lekkim poszpachlowaniu zagruntowac .Ja pozniej okleilem to materialem Calosc przykrecona jest na 10 blachowkretow i wyglada niezle.Mam takze zamontowany w tej wykladzinie dodatkowy wylacznik oswietlenia bagaznika .Pozdrawiam Darek
Tauron Jakby kilku klubowiczow wyrazilo zainteresowanie mozna byloby calosc przekalkulowac.Nie wiem tylko czy nie jest to sprzeczne z regulaminem
Arturo 997 Przeczytaj wyzej juz pisalem troche o sposobie wykonania.Pierwsza rzecz robisz forme z kartonu Nie jest to zbyt proste ale jezeli ma wygladac musi byc dokladnie.Plyte/patrz wyzej/ wycinasz z naddatkiem,po zmoczeniu i odczekaniu az bedzie w miare plastyczna ostroznie podginasz w odpowiednim miejscu.W stanie jeszcze wilgotnym powinno sie sprawdzic odpowiedni kat podgiecia .Jezeli plyta jest gotowa i sucha wybieramy material na pokrycie .Ja uzylem materialu z tanich pokrowcow samochodowych kupionych w Lidl-u
Material jest dosc gruby bo z warstwa pianki tak,ze przy dopasowywaniu plyty trzeba wziac na to poprawke.Druga strone okleilem folia zielona /dosc gruba/ kupiona w Castoramie /sluzy jako podklad przy ukladaniu paneli podlogowych.,do tego pare wkleslych podkladek
Montaz w aucie na 8 blachowkretow /uwazac na instalacje miedzy blachami bagaznika.
Nie wiem tylko czy plyta ta pomimo impregnacji wytrzyma kontakt ze skroplinami.
Ale to zobaczymy na wiosne.Pozdrawiam Darek
Arturo 997 Przeczytaj wyzej juz pisalem troche o sposobie wykonania.Pierwsza rzecz robisz forme z kartonu Nie jest to zbyt proste ale jezeli ma wygladac musi byc dokladnie.Plyte/patrz wyzej/ wycinasz z naddatkiem,po zmoczeniu i odczekaniu az bedzie w miare plastyczna ostroznie podginasz w odpowiednim miejscu.W stanie jeszcze wilgotnym powinno sie sprawdzic odpowiedni kat podgiecia .Jezeli plyta jest gotowa i sucha wybieramy material na pokrycie .Ja uzylem materialu z tanich pokrowcow samochodowych kupionych w Lidl-u
Material jest dosc gruby bo z warstwa pianki tak,ze przy dopasowywaniu plyty trzeba wziac na to poprawke.Druga strone okleilem folia zielona /dosc gruba/ kupiona w Castoramie /sluzy jako podklad przy ukladaniu paneli podlogowych.,do tego pare wkleslych podkladek
Montaz w aucie na 8 blachowkretow /uwazac na instalacje miedzy blachami bagaznika.
Nie wiem tylko czy plyta ta pomimo impregnacji wytrzyma kontakt ze skroplinami.
Ale to zobaczymy na wiosne.Pozdrawiam Darek
burda, czytałem opis ale jak się coś pierwszy raz robi to wolę się aż za dokładnie dopytać np. o piance od wewnętrznej strony nic wyżej nie pisałeś o pomysł ten uważam za bardzo dobry - odizoluje od klapy co w moim przypadku jest ważne bo wożę małego suba w bagażniku. Ale ja bym jeszcze zaimpregnował pilśnie (bo domyślam się że to miałeś na myśli pisząc: "plyta papierowa /taka jak stosuje sie do tylnej scianki szafy") jakimś Sadolinem lub czymś innym do impregnacji drewna, co prawda to nie jest prawdziwe drewno ale zabezpieczyć można :mrgreen:
arturo 997 .Dokladnie to mialem na mysli zeby zaimpregnowac .Impregnatow masz cala game ,wszystko co szybko wsiaka jest najlepsze ,mozna zaimpregnowac kilkakrotnie ale tylko po dokladnym wyschnieciu poprzedniej warstwy.Ostrzegam przed impregnatami do muru/wiaza sypiacy sie tynk / sa dobre ale niektore strasznie smierdza .
Pozdrawiam Darek
Pozdrawiam Darek