[cabrio] otwieranie manualnego dachu
[cabrio] otwieranie manualnego dachu
witam nie mogę odbezpieczyć dachu manualnego tj. dzwignia nie przekręca się do końca a to z kolei uniemożliwia otwarcie dachu. może ktoś pomoże to opisze sytuację dokładniej
Ostatnio zmieniony 25 lis 2010, 00:32 przez bachu, łącznie zmieniany 2 razy.
problem z dachem
Witam , kojarzę jak wyglądają rygle bo miałem już takie audi to niedawno kupiłem. Sprawa wygląda : po odciągnięciu klamki mogę przekręcić ją na 3/4 jej możliwości, wówczas daszek się lekko uchyla na parę milimetrów tak że kontrolka otwarcia dachu zaświeca się. nic dalej nie mogę zrobię , ewe. jak zdjąć tapicerkę na przedzie dachu czy on musi być otwarty? a co do wd40 to chyba nie bo rączką ładnie chodzi wydaje mi się że jakieś tryby albo urwane albo wyczepione.
[quote="Loczek"]I tu się nie zgodzę, w pełni sprawnym manualnym dachu należy/trzeba zaciągnąć ręczny.[/quote]
Nie trzeba.
a co do problemu to według mnie coś Ci wpadło w otwory i blokuje. Nie jest problem z klamką tylko coś przeszkadza. Poza tym 3/4 to tyle o ile się klamka obraca więc ja proponuję, żebyś ją tak obrócił i szarpał dachem na wszystkie strony aż on wyskoczy. Ja naprzykład regularnie dokręcam śrubki które są u góry. Może któraś Ci się wykręciła i podczas zamykania dachy wpadła, albo kamyczek jakiś...
Nie trzeba.
a co do problemu to według mnie coś Ci wpadło w otwory i blokuje. Nie jest problem z klamką tylko coś przeszkadza. Poza tym 3/4 to tyle o ile się klamka obraca więc ja proponuję, żebyś ją tak obrócił i szarpał dachem na wszystkie strony aż on wyskoczy. Ja naprzykład regularnie dokręcam śrubki które są u góry. Może któraś Ci się wykręciła i podczas zamykania dachy wpadła, albo kamyczek jakiś...
Ja jednak nadal będe przy swoim:
Dodatkowo jest w dwóch językach napisane przy rączce otwierania dachu co i jak należy robić i żeby być temu poraz kolejny pewnym przed chwilą to przetestowałem. W modelu 96 rok (w którym z dachem nic nie było modzone, bo mozna tą blokadę odłączyć) aby otworzyć dach musi byc zaciągnięty ręczny.
Dodatkowo jest w dwóch językach napisane przy rączce otwierania dachu co i jak należy robić i żeby być temu poraz kolejny pewnym przed chwilą to przetestowałem. W modelu 96 rok (w którym z dachem nic nie było modzone, bo mozna tą blokadę odłączyć) aby otworzyć dach musi byc zaciągnięty ręczny.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: