[Audi B3 1.6td RA] uszczelka pod glowica
- Fighter001
- Forum Audi 80
[Audi B3 1.6td RA] uszczelka pod glowica
Witam dlubnalem troche mojego klekota i spodziewam sie wydmuchania uszczelki pod glowica poniewaz suszara dmucha 1,5bara moze to sie zdarzyc w kazdej chwili. I teraz moje pytanie jakie czynnosci trzeba i mozna zrobic przy okazji wymiany tej uszczelki? Napewno gdy walnie to wymienie uszczelniacze zaworowe, i co jeszcze czy glowica musi byc planowana? Slyszalem tez ze ludzie zakladaja metalowa uszczelke od czego taka wziac?
- Fighter001
- Forum Audi 80
- percevalle
- Audi 80 Klub
Sam to Ty sie jednak nie baw, bo przy głowicy niewiele zrobisz sam. To już kwestia spcjalistycznego zakładu szlifierskiego gdzie sprawdzą głowice na szczelność i ewentualnie splanują. To są zbyt wysokie koszty dodatkowe by robić to samemu. Mam na myśli wszystkie drobne duperele związane z zrzucaniem głowicy, bo jakieś pojęcie trzeba tu niestety mieć a na nauke szkoda najzwyczajniej kasy.Fighter001 pisze:co moge zrobic sam?
- Fighter001
- Forum Audi 80
To juz wiem na przyszlosc co i jak, dzieki wam. Tylko jeszcze jak to jest z ta metalowa uszczelka trzeba planowac glowice czy nie? A upieram sie przy niej z wiadomych przyczyn duze cisnienie doladowania a planuje jeszcze wieksze rzedu 1.8 bara ale to juz na drugi rok jak bedzie kasa na icka, pompe itp. :mrgreen:
- Fighter001
- Forum Audi 80
Witam wywalilo mi dzisiaj plyn z chlodnicy i wywala nadal no i smierdzi spalinami ze zbiorniczka wiec chyba poszla uszczelka. Bylem w sklepie zapytac o nowa do AAZ no i jest kilka wymiarow z warstwa metalowa czy to o to chodzi ze metalowa? A wymiary sa takie 1,53mm, 1,57mm i 1,61mm ktora kupic bo nie wiem czy kiedys glowica byla planowana.
- Fighter001
- Forum Audi 80