Jak w tytule, miga i nie chce przestać. Zaczęła migać po "kółeczku" na pustym parkingu na dość wysokich obrotach. Gaszę, zapalam po chwili znowu miga. Czekam, aż włączy się wentylator, cały czas miga. Płynu chłodniczego tak zwykle- ciut poniżej minimum ale ten typ tak już ma, dolewam co jakiś czas. Od pewnego czasu zauważyłem, że czujnik temperatury NA ZEGARY zaczyna mi zaniżać temperaturę wody, powoli zabieram się za jego wymianę.
Co poradzą ? Z góry podziękował...
[B4 2.0 ABT] Migająca kontrolka wody
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Witam. Ja miałem podobny problem a czasami mam ponownie :roll: zakręcone, ale już tłumaczę : kiedyś padł mi czujnik temp. ten co idzie na zegar, miałem w zapasie jeden i założyłem go, temp. wskazywał dobrze, ale cały czas migała właśnie ta czerwona kontrolka. Płynu był w zbiorniczku, temp. 90stopni. Ale później jezdziłem do Warszawy i w trasie przegoniłem troche szybciej Audiczke i o dziwo kontrolka przestała migać Jakiś zbieg okoliczności, czy co.
I teraz tam od czasu do czasu się zapali ta kontrolka jak stoję trochę w korku, albo temp. wyjdzie za 90 stopni.
A Ty Kolego nie masz czujnika w zbiorniczku wyrównawczym, właśnie od poziomu płynu ? Jeżeli nie to obstawiam walnięty czujnik temp. co daje sygnał na zegar.
I teraz tam od czasu do czasu się zapali ta kontrolka jak stoję trochę w korku, albo temp. wyjdzie za 90 stopni.
A Ty Kolego nie masz czujnika w zbiorniczku wyrównawczym, właśnie od poziomu płynu ? Jeżeli nie to obstawiam walnięty czujnik temp. co daje sygnał na zegar.
-
- Forum Audi 80