Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABT] Migająca kontrolka wody

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
Żelu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABT] Migająca kontrolka wody

Post autor: Żelu » 20 lis 2010, 15:54

Jak w tytule, miga i nie chce przestać. Zaczęła migać po "kółeczku" na pustym parkingu na dość wysokich obrotach. Gaszę, zapalam po chwili znowu miga. Czekam, aż włączy się wentylator, cały czas miga. Płynu chłodniczego tak zwykle- ciut poniżej minimum ale ten typ tak już ma, dolewam co jakiś czas. Od pewnego czasu zauważyłem, że czujnik temperatury NA ZEGARY zaczyna mi zaniżać temperaturę wody, powoli zabieram się za jego wymianę.

Co poradzą ? Z góry podziękował...

Awatar użytkownika
Przemo80b3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Przemo80b3 » 20 lis 2010, 19:45

Witam. Ja miałem podobny problem a czasami mam ponownie :roll: zakręcone, ale już tłumaczę : kiedyś padł mi czujnik temp. ten co idzie na zegar, miałem w zapasie jeden i założyłem go, temp. wskazywał dobrze, ale cały czas migała właśnie ta czerwona kontrolka. Płynu był w zbiorniczku, temp. 90stopni. Ale później jezdziłem do Warszawy i w trasie przegoniłem troche szybciej Audiczke i o dziwo kontrolka przestała migać ;-) Jakiś zbieg okoliczności, czy co.
I teraz tam od czasu do czasu się zapali ta kontrolka jak stoję trochę w korku, albo temp. wyjdzie za 90 stopni.
A Ty Kolego nie masz czujnika w zbiorniczku wyrównawczym, właśnie od poziomu płynu ? Jeżeli nie to obstawiam walnięty czujnik temp. co daje sygnał na zegar.

Awatar użytkownika
matt1988
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: matt1988 » 20 lis 2010, 22:57

Jeszcze zobacz czy pływak w zbiorniczku sie nie zwiesił odkreć zbiornik i potrzep nim troche może to to.

Marynarz41
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marynarz41 » 20 lis 2010, 23:37

U mnie podobny był problem wskazania temp były ok ale mrugała kontrolka podczas podróży kupiłem ori ale używkę i na dłuższy czas było ok do czasu gdy pokazywał 50 st kupiłem zamiennik i nie ma kontrolki tylko na zegarze jest prawie 120 st :roll: a propo układ chłodzenia jest OK :!: Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Żelu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Żelu » 22 lis 2010, 18:16

Podziękował za sugestie. Prawdopodobnie to czujnik na zegary, chyba całkiem zwariował. Na dniach, a mam nadzieję, że jutro, wymienię i napiszę czy to była przyczyna. Pozdrawiam ;-)

/edit
Czujnik wymieniony dnia następnego, wszystko gra jak powinno :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl