Witam
Przeszukałem dziś posty i do końca nie wiem co jest z moja maszyną...
Dziś wracając z marketowni postanowiłem podjechać na myjkę samoobsługową i tak też zrobiłem :lol:. Po wyjechaniu z myjki zauważyłem, że miga mi kontrolka świec żarowych(zaczyna migać ok pół minuty po odpaleniu) i do tego okazało się, że autku brakuje mocy . Światła STOP'u mam, sprawdzałem w miarę wszystkie połączenia tj.kostki, nie mam czujnika wody w filtrze paliwa, jedno co znalazłem to spalone świece żarowe, ale czy miałoby to związek ze spadkiem mocy :?: Dodam, że autko zapala bez problemów.
Nie wiem czy to ma jakiś związek ze sprawą, ale jakiś tydzień temu miałem czyszczony nastawnik( przy okazji również przepływkę) i maszyna śmigała jakby był to ARL !
Niestety nie mam Vaga, aby zobaczyć cosik na kompie
Ajuto koledzy co to może być! pompa? wtryski? czy naturalna śmierć zetora? <mikolaj>
[1.9TDI 1Z] Migająca kontrolka świec żarowych, brak mocy
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Zetory nie umierają naturalną śmiercia ,mordują je właściciele bez serca Wtryski ,mało prawdopodobne ,raczej nie padają nagle .Pompa ,też wątpie ,ale skoro miga kontrolka od świec żarowych ,coś jest nie halo z nastawnikiem ,np.może gdzieś nie być styku .Musisz podpiąć vaga ,najprawdopodobniej bedzie bład związany z nastawnikiemvito_82 pisze:koledzy co to może być! pompa? wtryski? czy naturalna śmierć zetora?
brat miał kiedyś tez podobne objawy w passacie b5 silnik afn, na zimnym silniku po przejechaniu 1 km zaczynała mrugać kontrolka świec żarowych i do tego obroty silnika zmalały do 1200, i nic nie dało sie zrobić, na chwile pomagało gaszenie silnika, po podłaczeniu do kompa okazało sie problem tkwi przy pedale gazu albo przy kostce przy ECU, i okazało sie drugie, kostka była wilgotna, woda kiedys stała w podszybiu, podobno czesty problem tych passatów