Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.9TDI 1Z] Migająca kontrolka świec żarowych, brak mocy

ODPOWIEDZ
vito_82
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1.9TDI 1Z] Migająca kontrolka świec żarowych, brak mocy

Post autor: vito_82 » 21 lis 2010, 20:09

Witam

Przeszukałem dziś posty i do końca nie wiem co jest z moja maszyną...
Dziś wracając z marketowni postanowiłem podjechać na myjkę samoobsługową i tak też zrobiłem :lol:. Po wyjechaniu z myjki zauważyłem, że miga mi kontrolka świec żarowych(zaczyna migać ok pół minuty po odpaleniu) i do tego okazało się, że autku brakuje mocy :-/ . Światła STOP'u mam, sprawdzałem w miarę wszystkie połączenia tj.kostki, nie mam czujnika wody w filtrze paliwa, jedno co znalazłem to spalone świece żarowe, ale czy miałoby to związek ze spadkiem mocy :?: Dodam, że autko zapala bez problemów.
Nie wiem czy to ma jakiś związek ze sprawą, ale jakiś tydzień temu miałem czyszczony nastawnik( przy okazji również przepływkę) i maszyna śmigała jakby był to ARL ;-) !
Niestety nie mam Vaga, aby zobaczyć cosik na kompie

Ajuto koledzy co to może być! pompa? wtryski? czy naturalna śmierć zetora? <mikolaj>

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 21 lis 2010, 21:33

vito_82 pisze:koledzy co to może być! pompa? wtryski? czy naturalna śmierć zetora?
Zetory nie umierają naturalną śmiercia ,mordują je właściciele bez serca ;-) Wtryski ,mało prawdopodobne ,raczej nie padają nagle .Pompa ,też wątpie ,ale skoro miga kontrolka od świec żarowych ,coś jest nie halo z nastawnikiem ,np.może gdzieś nie być styku .Musisz podpiąć vaga ,najprawdopodobniej bedzie bład związany z nastawnikiem

vito_82
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: vito_82 » 22 lis 2010, 19:40

Witam

Byłem na Vag'u, pokazał cosik z czujnikiem zaworu iglicy g80 czy cosik takiego.
Panowie od razu powiedzieli , że to wtrysk sterujący i tak było, tylko ze jakimś cudem musiała lekko rozpiąć się wtyczka bo sam wtrysk jest gitajra i po podłączeniu jest OK.

Pozdroofki <piwo>

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 22 lis 2010, 20:11

vito_82 pisze:tylko ze jakimś cudem musiała lekko rozpiąć się wtyczka bo sam wtrysk jest gitajra i po podłączeniu jest OK.
Sama się nie rozpieła ,chyba że zgubiłeś blokadę ;-)

motocross
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: motocross » 11 sty 2011, 20:50

brat miał kiedyś tez podobne objawy w passacie b5 silnik afn, na zimnym silniku po przejechaniu 1 km zaczynała mrugać kontrolka świec żarowych i do tego obroty silnika zmalały do 1200, i nic nie dało sie zrobić, na chwile pomagało gaszenie silnika, po podłaczeniu do kompa okazało sie problem tkwi przy pedale gazu albo przy kostce przy ECU, i okazało sie drugie, kostka była wilgotna, woda kiedys stała w podszybiu, podobno czesty problem tych passatów

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl